Wide Moat nyhedsbrev - uge 43 2014

Wide Moat nyhedsbrevet sætter i denne udgave fokus på nogle af de virksomheder, som er kommet eller er på trapperne med kvartalsregnskab.  

Facebook Twitter LinkedIn

Regnskabssæsonen er skudt i gang og vi sætter fokus på nogle af dem, som allerede er kommet og snart kommer med kvartalsregnskab. I første udgave af Wide Moat nyhedsbrevet indledte vi dækningen af selskaber med bl.a. danske Novozymes, der torsdag aflagde kvartalsregnskab, hvilket blev modtaget positivt af investorerne. Regnskabssæsonen har allerede budt på flere opsigtsvækkende reaktioner - bl.a. Coca-Cola skuffede investorerne og du kan i nyhedsbrevet læse Morningstars kommentarer til regnskabet. Vækstaktien, Netflix, kom ligeledes med skuffende regnskab, idet forventningerne ikke blev indfriet. Derudover kan du bl.a. også læse om Novo Nordisk, Nokia, McDonald’s samt spin-off’et mellem eBay og PayPal.

God læselyst

Stort dyk i Coca-Cola aktien 
Coca-Cola levede ikke op til forventningerne ved kvartalsregnskabet i tirsdags og oplevede et usædvanligt stort fald i aktiekursen. Vi betragter Coca-Cola som et Wide Moat selskab og forbrugsaktien er sædvanligvis af mere defensiv karakter.

Novo Nordisk holder en af de sjældne Wide Moat ratings
I denne uge sætter vi fokus på Danmarks mest værdifulde selskab, Novo Nordisk. Novo Nordisk og Novozymes er de to eneste danske selskaber, som pt. holder en Wide Moat rating.

Streamingtjenesten, Netflix skuffer fælt
Netflix kunne ikke følge med forventningerne i tredje kvartal, hvilket investorerne i et fortsat faldende marked reagerede negativt på. Netflix tabte godt og vel 20 pct af markedsværdien ved børsluk i torsdags. Det skyldes primært et faldende salg af internetreklamer i USA såvel som globalt, der ikke levede op til estimaterne.  

McDonald's kommer med kvartalsregnskab
Verdens største børsnoterede fastfoodkæde, McDonald's annoncerer tirsdag deres 3. kvartalsregnskab. Morningstars equity team har vurderet en fair værdi af McDonald's aktie til at være $98,- hvor den aktuelle kurs ligger på $91.26,-.

Nokia offentliggører kvartalsrapport for 3. kvartal på torsdag
Nokia har oplevet et stort dyk i markedsværdien efter, at de missede den helt store smartphone revolution. Men efter Microsoft's køb af Nokia's mobilforretning, som forventes at være på plads i 2014, ser tingene anderledes ud for Nokia. Tilbage efter salget står Nokia bl.a. med mere end 30.000 forskellige patenter.

Revurdering af eBay’s og PayPal’s spin-off
Morningstars equity team fastholder Wide Moat ratingen af de to kommende separerede selskaber, eBay og PayPal. Dermed er der ingen ændringer i Morningstars fair value estimat, som for PayPal ligger på $31,- per aktie og $27,- per aktie for eBay Enterprise. - 

Læs mere om Wide Moat  og om vores dækning af Danske Aktier

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser