Apple-indtjening: iPhone-vækstprognoser driver ændring i fair value

Vi forventer et bedre 2025 for Apple-aktien, når iPhone 16 lanceres med generativ AI-funktionalitet

Dan Romanoff 07/05/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Apple Vision Pro

Apple (AAPL) offentliggjorde indtjening den 2. maj, som den seneste af The Magnificent Seven til at offentliggøre Q1-numre. Her er, hvad vores analytiker tænkte om opdateringen.

Vi hæver vores fair-value estimat af Apple til $170 pr. aktie fra $160, på baggrund af højere forventninger til iPhone- og tjenesteindtægter på mellemlang sigt. Apples resultater for marts-kvartalet var i overensstemmelse med vores model, selvom vejledningen for juni-kvartalet lå under vores rosenrøde forventninger. Vi forventer et svagt regnskabsår 2024 for Apple, drevet af modvind for iPhone-indtægter i Kina og langsommere iPhone-fornyelser globalt.

Dog hævede vi vores prognose for iPhone-indtægtsvækst i regnskabsåret 2025 i forventning om en stærkere fornyelsescyklus for iPhone 16 om efteråret 2024 (Apples første regnskabskvartal). Vi forventer, at Apples produktmeddelelser om generativ kunstig intelligens (generative AI) i år vil drive forbedret vækst næste år. Aktierne steg efter børslukning i overensstemmelse med vores værdiansættelsesstigning, som vi tilskriver mindre nedgang for iPhone fra Kina end investorer måske havde frygtet. Aktierne ser rimeligt værdisat ud for os.

Morningstar Metrics for Apple

• Fair Value Estimate: $170
• Morningstar Rating: 3 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

iPhone-indtægter er svage

Omsætningen for marts-kvartalet faldt med 4% på årsbasis til $90,8 milliarder, i overensstemmelse med vores model. iPhone-indtægter er Apples primære driver, og de faldt med 10% på årsbasis. Sammenligningen på årsbasis blev påvirket af $5 milliarder i indtægter sidste år, der blev skubbet ind i marts-kvartalet på grund af forsyningsbegrænsninger i december-kvartalet. Når der justeres for dette, var iPhone- og samlede Apple-indtægter tættere på at være flade på årsbasis. Vi betragter stadig de nuværende iPhone-indtægtsniveauer som svage, med mere indenlandsk konkurrence i Kina og aftagende opdateringscyklusser globalt som modvind for vækst. Apples tjenesteindtægter fortsætter en stærk vækstbane og steg med 14% på årsbasis. Vi mener, at væksten inden for tjenester drager fordel af højere betalinger fra Google for dens standardposition i Safari og den bredere anvendelse af Apples økosystem på trods af svagere iPhone-salg i enheder.

Vejledningen for juni-kvartalet manglede vores optimistiske forventninger, men stemte overens med FactSet's konsensusestimater. Apple guider for enkeltcifret årlig vækst, hvilket vi mener antyder flade iPhone-indtægter og dobbeltcifret vækst inden for tjenester.

Vil iPhone 16 få Generative AI?

Apples bruttomargin på 46,6% i marts-kvartalet var stærk og steg med 230 basispoint på årsbasis trods et fald i omsætningen på årsbasis. I vores opfattelse understøttes Apples bruttomarginudvidelse af en højere andel af tjenester og en højere andel af Googles betalinger inden for tjenester, hvilket kommer med en praktisk talt 100% bruttomargin. Vi tror også, at en højere andel af premiumprodukter, som iPhone Pro-modeller, vil forbedre produktets bruttomarginer på mellemlang sigt. Produktets bruttomargin faldt med 10 basispoint på årsbasis, hvilket vi tilskriver lavere iPhone-indtægter.

Vi har hævet vores prognose for iPhone-indtægter i regnskabsåret 2025, da vi forventer, at Apple vil integrere noget generativ AI-funktionalitet i iPhone 16, sandsynligvis med frigivelse sent i september, med højdepunktet af indtægter fra enheden i december-kvartalet. Vi tror, at Apple vil komme med en meddelelse om generativ AI på sin udviklerkonference i juni, hvor den typisk annoncerer sin nye iOS-software til iPhone. Efter hvad vi forventer bliver to på hinanden følgende år med lavere iPhone-indtægter i regnskabsårene 2023 og 2024, tror vi, at en stærkere fornyelsescyklus kan forekomme i regnskabsåret 2025 med mere spændende nye funktioner understøttet af AI. Vi formoder, at de indledende funktioner, der vil drage fordel af generativ AI, vil være Apples Siri-stemmestyring, beskeder og Safari-browseren.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Apple Inc191,04 USD0,62Rating

Om forfatteren

Dan Romanoff  er aktieanalytiker på teknik-, medie- og telekommunikation

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser