Morningstar har hævet sin fair-value værdiansættelse af Nvidia-aktien

Efter Nvidia's GTC-konference er vi nu mere optimistiske med hensyn til den fremtidige brug af kunstig intelligens grafikprocessorer. Aktien er nu værdisat til dens retmæssige værdi.

Brian Colello, CPA 27/03/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia

Vores retfærdige værdiansættelse af Nvidia-aktien er lige blevet hævet fra $730 til $910 efter virksomhedens seneste teknologiske præsentation. Vores analytiker forklarer årsagerne til denne stigning.

Under Nvidia's GTC-konference præsenterede virksomheden deres seneste kunstig intelligens grafikprocessor, eller AI-GPU, Blackwell, samt platformen og GPU-klyngerne, der er tilknyttet den for at muliggøre arbejdsbelastninger relateret til AI. Lige så vigtigt præsenterede GTC anstrengelserne fra virksomhedens brede vifte af partnere inden for områder som robotik og bilindustrien, blandt mange andre. Vi forventer ikke, at disse partnere bremser deres investeringer snart, hvilket styrker vores skøn over sund vækst for Nvidia i de kommende år.

Vi hæver vores estimat af den retfærdige værdi for Nvidia til 910 dollars pr. aktie, mod tidligere 730 dollars, da vi har revideret antagelserne i vores model, og vi er mere optimistiske med hensyn til fremtidige investeringsudgifter på sektorniveau, eller capex, inden for AI-GPU'er i løbet af det kommende årti, både fra store cloud computing-udbydere (dvs. hyperscalere) og virksomheder.

Key Morningstar Metrics for Nvidia

• Fair Value: $910
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Meget Høj

Kapitaludgifterne for hyperscalere forventes at være betydeligt højere i 2024, og Nvidia nyder godt af denne udgiftsbølge, og vi forventer nu endnu højere datacentrekspansioner på tværs af sektoren, da flere og flere virksomheder investerer i AI.

Vi gentager vores meget høje usikkerhedsvurdering fra Morningstar, da vi erkender, at disse kapitaludgiftsplaner, AI-relaterede arbejdsbelastninger og konkurrenceforhold udvikler sig hurtigt. Vi betragter i dag aktierne i Nvidia som retfærdigt prissat.

Nvidia har lanceret en bølge af nyheder og partnerskaber på GTC - vi tæller 42 pressemeddelelser og/eller blogartikler på deres hjemmeside - men vi mener, at den bredere tendens er, at en bred vifte af virksomheder er afhængige af Nvidias GPU AI-beregningsevne, og at Blackwell udvider virksomhedens forspring. Som følge heraf forventer vi, at hyperscalere vil fortsætte med at øge deres samlede udgiftsniveauer og rette dem skævt mod Nvidias AI-GPU'er.

Disse hyperscalere har fæstningslignende balancer for at understøtte disse investeringer i de kommende år og forventes at høste frugterne af øget indtjening og overskud fra cloud computing, når disse GPU'er implementeres. Vi forudser, at virksomheder også vil afspejle højere investeringsudgifter.

Hvorfor er Nvidia-aktien steget så meget?

Ved at undersøge udgifterne relateret til cloud computing mener vi, at en stor del af stigningen i Nvidias aktiekurs i 2024 - op med 77% siden begyndelsen af året mod 7% for den amerikanske markedsmåler, Morningstar-indekset - og den fremtidige vækst i indtjeningen kommer fra udgifterne hos hyperscalers og virksomheder.

Disse virksomheder planlægger gradvist at øge deres investeringsudgifter i AI-GPU'er i 2024, samtidig med at de flytter en del af investeringsudgifterne fra "vedligeholdelse" af traditionelle netværks- og serverudstyr til AI-GPU'er.

Nvidia har taget en langt større del af kagen i investeringsudgifter i datacentre i løbet af de seneste kvartaler, og vi forudser, at denne ændring i fordelingen vil blive den nye norm for it-afdelingerne. Set i dette lys forbliver vi imponerede over Nvidias evne til at udvide sig til andre hardware-, software- og netværksplatforme.

Det sagt, har AMD for nylig revideret opad deres estimater for det totale adresserbare marked (TAM) for AI-accelerator-markedet (inklusive hukommelseschips) i 2027, stigende fra 150 milliarder dollars til 400 milliarder dollars. Selvom vi er mere optimistiske med hensyn til udgifterne til AI-acceleratorer i de kommende år, mener vi stadig ikke, at Nvidia og dets kolleger vil nå dette 400 milliarder dollars niveau allerede i 2027.

Hvis AMD's prognoser er korrekte, og hvis Nvidia kan bevare sin førende position på AI-GPU-markedet, kan vores indtægtsforudsætninger for virksomheden vise sig at være konservative.

En hård konkurrence inden for kunstig intelligens

Selvom vi har øget vores estimat af den retfærdige værdi, er vi opmærksomme på konkurrencepresset. Nvidias betydelige driftsmarginer er en mulighed for alle andre, og enhver virksomhed i AI-økosystemet har en interesse i at være mere effektiv i deres AI-udgifter og finde alternative kilder til Nvidia, enten internt eller blandt andre leverandører. Ikke desto mindre mener vi, at Nvidia vil bevare størstedelen af aktiviteterne relateret til AI-workloads - helt sikkert inden for området for AI-læring og måske også en betydelig del af AI-inferens-workloads.

Blandt de mange annonceringer på GTC er vi særligt nysgerrige på lanceringen af Nvidia Inference Microservices (NIM). NIM-værktøjerne er bygget på Nvidias CUDA-platform og vil tillade virksomheder at implementere skræddersyede applikationer og forudtrænede AI-modeller i produktionsmiljøer, hvilket forventes at hjælpe dem med at lancere nye AI-produkter på markedet.

Vi anser Nvidia for at dominere AI-læringsworkloads, men vi mener, at en af virksomhedens bemærkelsesværdige styrker i det ekstraordinære kvartal, der sluttede i februar, var afsløringen af, at 40 % af deres implementerede GPU'er anvendes til AI-inferens. Hvis Nvidia kan blive industrien foretrukne løsning til AI-inferens, kan virksomheden muligvis bevare sin dominerende markedsandel (inden for et eksponentielt voksende marked) trods alt.

Nvidias nye hardware: Grace Blackwell-chippen

Generelt virker Nvidias hardwareprodukter, der blev annonceret på GTC, imponerende og vil sandsynligvis forblive branchens bedste. Nvidias seneste GPU, Blackwell, er fremstillet af Taiwan Semiconductor Manufacturing på deres 4NP-proces og indeholder 208 milliarder transistorer, hvilket er dobbelt størrelsen af den tidligere generations GPU, Hopper H100.

Grace Blackwell Superchip, GB200, forbinder to Blackwell B200 GPU'er med en Grace-processor baseret på Arm. Vi holder øje med Nvidias forbindelse med Grace, da det kunne tillade Nvidia at få en endnu større del af GPU-serverkagen på bekostning af Intels eller AMD's x86 CPU'er.

Vores nye vurdering af en fair value på $910 indebærer en justeret P/E multiplikator på 35 gange for regnskabsåret 2025 (slutningen af januar 2025, der svarer til 11 måneder af kalenderåret 2024) og en justeret P/E multiplikator på 26 gange for regnskabsåret 2026.

Vores indtægtsestimater for regnskabsåret 2025 på i alt 116 milliarder dollars og 101 milliarder dollars for Nvidia's datacenterindtægter forbliver uændrede.

Dog har vi øget vores langsigtede estimater for datacenterindtægterne for regnskabsåret 2026 til 135 milliarder dollars fra 125 milliarder dollars og estimaterne for regnskabsåret 2028 til 184 milliarder dollars fra 141 milliarder dollars, stadig på baggrund af vores reviderede skøn for en højere TAM baseret på større capex-udgifter til datacentre på tværs af industrien.

Vores reviderede årlige forudsætninger for omsætning og justeret EPS for regnskabsårene 2025, 2026 og 2027 overstiger de gennemsnitlige FactSet-konsensusestimater før begivenheden.

© Morningstar, 2024 - Oplysningerne i dette dokument er udelukkende af informativ karakter og gives kun som information. Det er ikke tilsigtet, og bør ikke betragtes som en opfordring eller anbefaling til at købe eller sælge de nævnte værdipapirer. Enhver udtalelse er forfatterens holdning og bør ikke betragtes som personlig rådgivning. Oplysningerne i dette dokument bør ikke være den eneste kilde til at træffe en investeringsbeslutning. Kontakt venligst en finansiel rådgiver eller en professionel inden for økonomi, før du træffer nogen investeringsbeslutninger.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Advanced Micro Devices Inc148,64 USD1,36Rating
NVIDIA Corp795,18 USD4,35Rating

Om forfatteren

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser