Q2 Finans: forventninger om stigende renter er faldet kraftigt tilbage, da centralbankerne nu sætter vækst og inflation i højsædet

De mest undervurderede aktier i finanssektoren er bankaktierne.

Facebook Twitter LinkedIn

Af Michael Wong, CFA, CPA, Morningstar.

Morningstars Global Financial Services Index har underpræsteret sammenlignet med det globale marked over det seneste år (7 procent ned sammenlignet med 1 procent op), og er i de sidste tre måneder steget med 8 procent sammenlignet med markedets 11 procent. Årsagen, mener vi, er at forventningerne om stigende renter er blevet mere moderate, hvilket primært påvirker banker og selskaber der modtager renter på deres portefølje af værdipapirer, mens de generelle prisfald på finansielle aktiver har påvirket de selskaber, der modtager gebyrer på disse aktiver - fx kapitalforvaltere.

Finans sektoren Q2

 

Lige nu ser vi mest værdi i bankindustrien, da omkring halvdelen af vores dækkede bankaktier handles til 5 eller 4 stjerner (Figur 3). Den gennemsnitlige bank, som vi dækker, har en opside på omkring 15 procent til vores fair value-estimat. Vi mener især at bankerne i Europa og i Asien og Stillehavsområdet  handles til mere attraktive niveauer end de nord- og sydamerikanske banker. Sammenlignet med sidste kvartal, ser vi ikke længere favorable afkastmuligheder ved at investere i kapitalforvaltere. Der er en opside på 10 procent i vores gennemsnitlige pris/fair value for aktierne inden for kapitalforvaltning efter at vores dækkede aktier voksede med 11 procent i de seneste tre måneder.

Forventningerne til højere rente er blevet dramatisk mere moderate. CME Groups FedWatch værktøj indikerer omkring en 70 procents sandsynlighed for at den amerikanske styringsrente ikke vil blive ændret i 2019, og en 30 procents sandsynlighed for at den vil blive sat ned. Til sammenligning mente man så sent som i november 2018, at sandsynligheden var på over 50 procent for at renten ville bliver sat op fra de nuværende 2,25 til 2,5 procent. Mens vi nu oplever en blødere og mere usikkert økonomisk tilbagefald, har centralbankfolkene lagt op til en mere datadreven indstilling til at øge renterne samt bekymring om eksterne faktorer såsom stød fra en potentiel handelskrig. Forventningerne til den globale vækst er umiddelbart nedadgående og at inflationen forbliver under 2 procent på tværs af de store udviklede markeder, hvilket udskyder udsigterne til højere renter.

Capital One Financial (COF)
Rating: 5 stjerner
Economic moat: Narrow
Seneste kurs: 79,36 USD
Fair value estimat: 119,00 USD
Fair value usikkerhed: Middel

Investorerne lader til at koncentrere sig om de seneste falde i renterne og frygt om lavere økonomisk vækst, som de derefter forbinder på tværs af bankerne uanset deres rentefølsomhed eller vækstudsigter. Selvom lavere økonomisk vækst ville ramme Capital One, burde investorerne føle sig trygge ved at selskabets open-source software strategi kan hjælpe selskabet med at vinde markedsandele. Capital One vandt blandt andet Walmart som kunde, hvilket var en vigtig sejr. I vores øjne sender det et signal om, at kunderne ser på bankernes teknologiske kompetencer, når de skal beslutte, hvilken finansiel institution der skal benyttes. På det område mener vi, at Capital One er år foran deres konkurrenter.

Credit Suisse Group (CS)
Rating: 5 stjerner
Economic moat: Wide
Seneste kurs: 11,39 USD
Fair value estimat: 20,00 USD
Fair value usikkerhed: Høj

Credit Suisse er en af de få europæiske banker, som vi mener kan fastholde et midtcyklisk niveau af rentabilitet, der overstiger selskabets kapitalomkostninger. Sagt på en anden måde; at banken over en hel økonomisk cyklus kan skabe aktionærværdi. Selskabet har en stærk tilstedeværelse i det lukrative marked for investorer med ultrahøje nettoformuer. Vi mener, at denne meget involverede service og de formuende kunders komplekse behov giver høje skifteomkostninger, som gør det nemmere for Credit Suisse at fastholde disse kunder.

Michael Wong, CFA, CPA, har ingen positioner i de nævnte værdipapirer.

---

© Morningstar 2019. Alle rettigheder reserveret. Medmindre andet er angivet i en særskilt aftale, må denne rapport kun anvendes i det land, hvor den oprindelige distributør er fra. De i rapporten indeholdte informationer, data, analyser og meninger udgør ikke investeringsvejledning; de er udelukkende beregnet til informative formål og er derfor ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer, ligesom der heller ikke garanteres for deres korrekthed, fuldstændighed eller nøjagtighed. De meninger, der her gives udtryk for, er formidlet på datoen herfor og kan ændres uden yderligere varsel. Med undtagelse af hvor andet kræves af lovgivning, hæfter Morningstar ikke for nogen beslutninger i forhold til handel, erstatning eller andre tab, der kan tilskrives eller er relateret til oplysninger, data, analyser eller anskuelser eller deres brug. De heri indeholdte oplysninger tilhører Morningstar og må ikke gengives, hverken helt eller delvist, eller bruges på nogen måde uden Morningstars forudgående, skriftlige samtykke. Investeringsanalyserne udarbejdes og udsendes af datterselskaber til Morningstar, Inc., herunder men ikke begrænset til Morningstar Research Services.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Analysts   -

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser