Morningstars aktieudsigt Q1 2019: aktier begynder at blive attraktive

Vores fundamentalt baserede analyser indikerer, at globale aktier begynder at se attraktive ud for første gang i noget tid.

Facebook Twitter LinkedIn

Af Daniel Rohr, CFA, Director of Equity Research, North America.

Med politisk uro flere steder i verden faldt Morningstars globale markedsindeks med 14 procent alene i fjerde kvartal frem til 20. december., og det har skubbet det brede indeks ned med i alt 10 procent siden begyndelsen af 2018. Men ser man på virksomhederne hver især, begynder de globale aktier at se attraktive ud. Den gennemsnitlige aktie (medianen) i vores univers af over 1.500 dækkede aktier handles med en discount på 14 procent sammenlignet med vores estimat af dens fair værdi. Ved indgangen af fjerde kvartal vurderede vi den typiske aktie som værende fair vurderet. Det er dermed ikke overraskende, at vi også ser flere stærke købsmuligheder i dag, da 6 procent af vores dækkede aktier tildeles 5 stjerner sammenlignet med kun 2 procent for nogle få måneder siden.

Efter et dyk i oliepriserne står energi nu som en af de mest attraktive sektorer. Men fordi den amerikanske produktion af skiferolie sandsynligvis vil begrænse det opadgående potentiale i olieprisen på sigt, mener vi, at investorer sandsynligvis vil finde mere værdi i mindre prisfølsomme dele af sektoren såsom raffinering og transport, opbevaring og engros (midstream)

Teknologi er et andet område, hvor et skarpt dyk i aktierne har gjort en tidligere over-prissat sektor mere spiselig. Her mener vi, det er bedst at gå efter halvleder-producenterne. Selvom udsigterne på kort sigt er svage efter et par år med enorm vækst, er voksende sekulær efterspørgsel efter processorkraft, forbindelsesmuligheder og sensorer i en bred vifte af produkter med til at tegne et pænt langsigtet billede for halvlederne.

 Mkt outlk Q1 2019

Morningstars pris/fair value på sektor-niveau findes her, mens man på morningstar.dk kan danne sig et overblik over, hvilke lande, der har de mest over- eller undervurderede aktiemarkeder.

Alle estimater og vurderinger er per 20. december 2018.

Daniel Rohr, CFA, har ingen positioner i de ovennævnte værdipapirer.

---

© Morningstar 2019. Alle rettigheder reserveret. Medmindre andet er angivet i en særskilt aftale, må denne rapport kun anvendes i det land, hvor den oprindelige distributør er fra. De i rapporten indeholdte informationer, data, analyser og meninger udgør ikke investeringsvejledning; de er udelukkende beregnet til informative formål og er derfor ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer, ligesom der heller ikke garanteres for deres korrekthed, fuldstændighed eller nøjagtighed. De meninger, der her gives udtryk for, er formidlet på datoen herfor og kan ændres uden yderligere varsel. Med undtagelse af hvor andet kræves af lovgivning, hæfter Morningstar ikke for nogen beslutninger i forhold til handel, erstatning eller andre tab, der kan tilskrives eller er relateret til oplysninger, data, analyser eller anskuelser eller deres brug. De heri indeholdte oplysninger tilhører Morningstar og må ikke gengives, hverken helt eller delvist, eller bruges på nogen måde uden Morningstars forudgående, skriftlige samtykke. Investeringsanalyserne udarbejdes og udsendes af datterselskaber til Morningstar, Inc., herunder men ikke begrænset til Morningstar Research Services.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Analysts   -

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser