Wide Moat Nyhedsbrev – uge 45 2016

I dette Morningstar Wide Moat nyhedsbrev kan du læse mere om vores vurdering af kvartalsresultaterne fra flere store danske selskaber.

Morningstar 11/11/2016
Facebook Twitter LinkedIn

Vi er bl.a. imponerede over regnskabet fra Vestas og løfter vores fair value estimat af aktien. DSV kom ligeledes med et solidt kvartalsregnskab og vi fastholder fair value af aktien, hvorimod vi sænker fair value for Novo Nordisk, der fortsat er påvirket negativt af det konkurrenceprægede landskab for diabetes og hæmofili. Vi giver også vores umiddelbare reaktion på amerikanernes valg af Donald Trump – som kombineret med republikanernes flertal i kongressen – giver større usikkerhed omkring selskaber fra sundhedssektoren.

God Læselyst - klik på overskrifterne herunder for den fulde kommentar til de enkelte selskaber. 

Carlsberg rebounder i Østeuropa i Q3, men det er ikke nødvendigvis holdbar på sigt

Carlsberg opjusterede forventningerne til resten af året, men da vi i forvejen lå en anelse over konsensus og på linje med de reviderede forventninger, foretager vi ingen justeringer i vores hverken kort- eller langsigtede forventninger. Vi fastholder vores fair value estimat på 610 DKK pr. B-aktie.

Valgresultatet i USA giver usikkerhed om health care aktier

Vi anser det dog ikke for sandsynligt, at det vil føre til større justeringer af vores fair value estimater af selskaberne i sektoren.

Vestas' regnskab for Q3 overstiger vores forventninger; Aktien er fair prisfastsat

Tredjekvartalsregnskabet for Vestas er bedre end forventet med klar forbedring af indtjeningen. Vi løfter vores fair value af aktien til 522 DKK pr. aktie, som vi anser for fair prisfastsat.

Udfordringerne for Mærsk fortsætter ind i tredje kvartal

Det netop offentliggjorte kvartalsregnskab fra Mærsk skuffede investorerne.

Ingen overraskelser i Coloplasts 4. kvartal

Vores fair value estimat forbliver uændret.

DSV leverer fortsat trods vanskeligere markedsforhold

DSV leverede et solidt Q3 med fortsat forbedring af EBIT og nettoresultat i takt med at den nylige overtagelse af UTI Worldwide fortsat tager form. Vi fastholder vores fair value estimat på 300 DKK og 'no moat' rating af aktien.

Vi sænker fair value estimat på Novo Nordisk

Det netop offentliggjorte resultat for 3. kvartal fra Novo Nordisk var en fortsættelse af afmatningen i andet kvartal som følge af det konkurrenceprægede landskab for diabetes og hæmofili. Vi sænker fair value estimatet til kurs 262 DKK.

Fair value estimat på Danske Bank uændret

I forlængelse af et stabilt regnskab for 3. kvartal fra Danske Bank fastholder vi vores fair value estimat og 'narrow moat' rating af aktien.

Lundbeck's Q3 resultat drevet af stærk vækst og langsommere generisk erosion

Vi forventer at løfte vores fair value estimat af aktien.

Novozymes resultat for 3. kvartal skuffer fortsat

Vi overvejer nedjustering af vores fair value estimat for Novozymes som følge af højere end ventet priskonkurrence i kerneforretningen.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser