LD Invest i top siden 2008

I Moringstars månedlige opgørelse over foreningernes gennemsnitlige ratings, har toppen de seneste år været meget konsistent. Vi har set tilbage på foreningernes historiske placeringer.

Facebook Twitter LinkedIn

Siden 2002 har Morningstar på månedsbasis opgjort den gennemsnitlige rating i de danske investeringsforeninger. Kigger man tilbage over denne knap tiårige periode, har der været en vis udskiftning i ranglistens top over årene, tendensen er at det er forholdsvis få foreninger, som har domineret toppen.


Ranglistens udvikling

Siden starten i 2002 har en håndfuld foreninger delt ranglistens top imellem sig. I det første års tid sad Sparinvest tungt på toppen med en fornuftig margin til resten af feltet. For at være en del af ranglisten kræves det at foreningen som minimum har fem fonde med mindst tre år på bagen, som dermed kan rates. I midten af 2003 kom Nykredit Invest for første gang med i ranglisten, hvor foreningen med det samme strøg til tops. Efter lidt bytten frem og tilbage med Sparinvest et års tid, satte Nykredit Invest sig solidt på førstepladsen helt frem imod slutningen af 2006. I de efterfølgende to år var ranglistens top præget af henholdsvis SEB, Carnegie og Sparinvest, der lå forholdsvist tæt og på skift var den bedst ratede forening. I december 2008 blev tingene dog ændret, da LD Invest for første gang blev ratet, og sprang direkte op på en fornem førsteplads med en gennemsnitlig rating på 4,17 stjerner.


Stor afstand til feltet

Efter LD Invest første gang kom med i ranglisten og strøg ind på førstepladsen, har foreningen faktisk blot udbygget forspringet til konkurrenterne. Som grafen over den historiske udvikling også viser, har LD Invest et endog betydeligt forspring til langt de fleste af konkurrenterne. Det er reelt set kun Skagen Fondene, der til tider har været tæt på LD Invest over de senere år. På samme vis som at foreningerne i toppen har udvist konsistens, har det samme gjort sig gældende for foreningerne i bunden. Her har Alfred Berg Invest, Egnsinvest og Handelsinvest i gennem længere tid taget sig af de nederste placeringer. Egnsinvest medtages ikke længere i ranglisten, på grund af den i gangværende fusion med Sparinvest.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

For at se denne artikel registrér dig som Morningstar Basis-medlem

Registrér dig gratis
TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Fleron Hansen  

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookies