Reddit-aktien stiger kraftigt ved børsnoteringen

Aktierne i den populære sociale medieplatform steg med 48% fra deres børsnoteringspris

Sarah Hansen 22/03/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Reddit IPO at NYSE

Aktierne i det sociale medieplatform Reddit steg i deres børsdebut torsdag, et tegn på stor investorappetit for et selskab, der endnu ikke har haft overskud og opererer i en meget konkurrencepræget branche.

Reddit-aktier åbnede til $47 på deres første handelsdag under tickeren RDDT på New York Stock Exchange, langt over den offentlige tilbudspris på $34, der blev fastsat onsdag. Aktien steg til så højt som $57.80 i eftermiddagshandel, før den lukkede på $50.44, en stigning på 48% fra børsnoteringsprisen.

Denne stærke præstation signalerer, at Reddit's plan om at udvide sin spæde annonceforretning og diversificere sine indtægtskilder ved at licensere sit indhold til tredjeparter har ramt en akkord med investorerne. Selskabets likviditet forbedres, og det skabte opmærksomhed ved at reservere nogle aktier til brugerne til børsnoteringsprisen.

Dog vil investorerne eje aktier i et selskab uden et fuldt år med overskud. Reddit står også over for hård konkurrence om digitale annoncekroner fra etablerede virksomheder, der er mange gange større, herunder Alphabet (GOOGL) og Meta Platforms (META), en kæmpe inden for social medie-landskabet. Siden er heller ikke uvant med kontroverser, senest over sin beslutning i 2023 om at opkræve tredjepartsudviklere for adgang til dets API.

Da renten er steget de seneste år, er investorer blevet mindre begejstrede for at betale præmier for virksomheder uden en klar vej til overskud, ifølge Nick Smith, senioranalytiker hos Renaissance Capital.

"I den forstand," siger han, "vil Reddit helt sikkert være en at holde øje med".

Reddits børsnotering

Reddit's børsnoteringspris på $34 vurderede virksomheden til cirka $6.4 milliarder - betydeligt mindre end de $10 milliarder, den havde i 2021 ifølge PitchBook-data. Denne finansieringsrunde blev ledet af Fidelity Investments, hvis Blue Chip Growth-fond nu ejer cirka $17 millioner værdi af Reddit-aktier (en vægt på 0.032% i dens portefølje).

Virksomheden lukkede med en markedsværdi på cirka $8 milliarder torsdag, betydeligt tættere på dens 2021-vurdering.

Dette er den første større børsnotering af sociale medier siden Pinterest (PINS) debuterede i 2019.

Reddit forsat urentabel trods stigende indtægter

Selvom virksomhedens likviditet forbedres, har Reddit endnu ikke set et årligt overskud. Firmaet rapporterede et netto tab på $90.8 millioner i kalenderåret 2023 på en omsætning på $804 millioner, sammenlignet med et tab på $158.5 millioner på $666.7 millioner i omsætning i 2022. Virksomheden erkender, at den stadig er i "tidlige stadier" af at monetisere sin platform.

Størstedelen af Reddit's indtægter kommer fra reklamer. Hele 98% af dens likviditet kom fra tredjeparts reklamer på platformen i 2022 og 2023. En stor del af den reklame kommer fra en lille kerne gruppe af kunder.

Virksomhedens planer om at diversificere sine indtægtskilder inkluderer at licensere sin enorme mængde brugerdata til tredjeparter til forskellige formål, herunder forskning og træning af kunstig intelligens-modeller. Analytikere siger, at dette kunne tiltrække opmærksomhed fra investorerne, især med hensyn til forbindelsen til AI-temaet, som har drevet markederne op i år.

Aktier inden for sociale medier står overfor et konkurrencepræget landskab

Dette kommer efter en række populære børsnoteringer - Arm Holdings (ARM), Instacart (Maplebear) (CART), Klaviyo (KVYO) og Birkenstock (BIRK) - ikke formåede at tænde for børsnoteringsmarkedet sidste efterår. Med aktier friske fra en stor opsving i begyndelsen af året og rentelandskabet ser mere sikkert ud, undrer investorer sig over, om Reddit's debut vil åbne sluserne for nye børsnoteringer i 2024.

Analytikere siger, at Snap (SNAP) og Pinterest vil være Reddit's nærmeste konkurrenter på børsen. Begge aktier har haft det svært siden begyndelsen af året, med Snap ned med næsten 30% siden januar og Pinterest ned med 7,3%, mens tech-giganter som Meta og Alphabet er steget til vejrs. Snap og Pinterest har markeds kapitaliseringer på henholdsvis $19.5 milliarder og $23.7 milliarder.

Michael Hodel, direktør for kommunikationstjenester inden for aktieforskning hos Morningstar, påpegede for nylig, at Snap kunne have svært ved at tiltrække annoncekroner.

"Vi tror, at firmaer med stor konkurrencefordel som Meta og Alphabet, som har bevist værdien af deres annoncelager til annoncører gennem årene og sammen dominerer markedet, sandsynligvis vil fortsætte med at tiltrække flere digitale annoncekroner over tid," skrev han.

Reddit kan stå over for de samme udfordringer, især når annoncebudgetter stadig er under genopretning.

"Vi står over for betydelig konkurrence på tværs af mange områder af vores forretning," står der i virksomhedens børsnoteringsdokument. "Vi konkurrerer direkte med alle andre større reklameplatforme samt udgivere, herunder Google, Meta, Snapchat, TikTok, Pinterest og X."

Social Media Stock Performance

Source: Morningstar Direct, Morningstar Indexes, March 11, 2024

Er Reddit-aktien dyr?

Sammenlignet med 2021 siger Smith, at investorer er "mere kritiske over for, hvor meget de er villige til at betale for visse niveauer af vækst og rentabilitet ... de er bare ikke villige til at betale de himmelhøje værdiansættelser, som de var i 2020 og 2021".

Men det betyder ikke, at investorer ikke vil acceptere en pris i Reddit's målområde. Han peger på solid vækst i antallet af brugere og indtægter som potentielle positive tegn.

Og hvis investorer er villige til at tage en chance på Reddit, mens markedet stiger, og lavere renter er i sigte, kan det lægge grunden til flere børsnoteringer i år.

"Andre virksomheder i rørledningen, især inden for tech-sektoren, vil være interesserede i at se, hvor godt dette klarer sig ... for at vurdere investorernes holdning," siger Smith.

Reddit brugere kan gøre aktien mere volatil

Reddit kom i overskrifterne efter at have meddelt, at en lille del af dets børsnoteringsaktier ville blive reserveret til brugere, og noteringen tiltrak også opmærksomhed på grund af den rolle, Reddit's WallStreetBets-fællesskab spillede i meme-aktiefeberen i 2021.

I sin indberetning skitserede Reddit forskellige risici for sin forretning, der kunne påvirke ydeevnen af dets aktie, herunder risici relateret til dets brugerbase. Virksomheden advarede om, at den store interesse for de 1.76 millioner aktier, den vil reservere til moderatorer af sin platform, kunne kunstigt opblæse priserne i de tidlige dage efter noteringen.

"Redditors' deltagelse i dette tilbud kan resultere i øget volatilitet på markedet for vores Class A almindelige aktier," står der i udtalelsen.

Reddit anerkendte også den overdrevne indflydelse, som dets brugere havde på priserne af GameStop (GME), AMC Entertainment Holdings (AMC) og andre meme-aktier i 2021, og sagde, at den samme fænomen kunne påvirke dets aktier og resultere i øget volatilitet.

Men Smith forventer ikke, at en lille del af detailinvestorer vil have en stor indvirkning på Reddit's aktie, især da flertallet af aktierne vil blive købt af institutionelle investorer.

"Det er lidt mere af en gøen end en bid," siger han.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Sarah Hansen  is markets reporter at Morningstar.com

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser