Inden regnskabet, er Vestas et køb, salg eller hold?

Forventningerne til den danske vindmølleproducent er høje for årsregnskabet denne uge - Morningstar forventer et fremragende kvartal

Johanna Englundh 05/02/2024
Facebook Twitter LinkedIn

wind farm

Vestas (VWS) offentliggør sit årsregnskab den 7. februar.

Den danske vindmølleproducent overraskede markedet i november ved at rapportere højere end forventet omsætning og ved at gå fra tab til overskud i tredje kvartal, hvilket sendte aktierne 8% højere på dagen. Efter også at have annonceret flere store ordrer i fjerde kvartal, er forventningerne høje til årsregnskabet denne uge.

"Jeg forventer ... et fremragende kvartal for Vestas," udtaler Morningstars aktieanalytiker Matthew Donen med henvisning til annonceringen af flere store ordrer i fjerde kvartal. Dette inkluderede en ordre på 1,1 GW, den største ordre de nogensinde har modtaget i USA.

"Konsensus guider for 7,6 GW ordrer i løbet af kvartalet sammenlignet med 4,5 GW i det foregående kvartal," tilføjer Donen.

Mens udviklere af havvind har kæmpet med stigende renteomkostninger og forstyrrelser i forsyningskæden, har Vestas haft fordel af leveringen af højere prissatte vindmøller. Dette forventes at fortsætte i fjerde kvartal.

"Vigtigt er det, at rentabiliteten sandsynligvis vil stige og forblive i positivt territorium på grund af højere salgspriser på vindmøller," siger Donen.

Er Vestas' aktier retfærdigt værdisat?

Morningstars analytiker fastholdt Vestas' retfærdige værdiansættelse til 197 danske kroner efter gruppens stærke resultater i tredje kvartal.

Analytikeren forudser en omsætningsvækst på 6% i 2023 til 15,4 milliarder euro (13,16 milliarder britiske pund), drevet af tocifret prisvækst for landbaserede vindmøller og en stigning på 10% i serviceindtægter. Dog forventer Donen, at rentabiliteten vil forblive under pres på grund af stigende konkurrence, på trods af højere salgspriser og aftagende inflation på råvarepriser.

Med Vestas-aktier handlet omkring 192 danske kroner mener Matthew Donen, at aktierne er retfærdigt værdisat i forhold til den retfærdige værdiansættelse på 197 danske kroner.

Morningstars nøgletal for Vestas

• Fair Value: 197 DKK;

• Aktuel Pris: 191.84 DKK;

• Morningstars Star Rating: ★★★;

• Morningstars Economic Moat Rating: Ingen;

• Morningstars Uncertainty Rating: Høj.

 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Vestas Wind Systems A/S182,05 DKK-2,15Rating

Om forfatteren

Johanna Englundh  is an editor for Morningstar in Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser