Vestas vender tilbage til overskud, aktierne stiger

Resultatet for tredje kvartal slår forventningerne hos Vestas hvilket sender aktien markant op

Johanna Englundh 08/11/2023
Facebook Twitter LinkedIn

wind turbine

Vindmølleproducenten Vestas (VWS) overraskede markedet ved at rapportere en højere omsætning end forventet og vende underskud til overskud i tredje kvartal. Aktierne er i skrivende stund oppe med over 9% på den danske børs.

I tredje kvartal havde Vestas en omsætning på 4,353 milliarder euro, en stigning på 11,2 % i forhold til samme periode året før. EBIT før særlige poster lå på 70 millioner euro, hvilket resulterede i en EBIT-margin før særlige poster på 1,6 %. Dette blev opnået gennem en højere bruttomargin og øgede priser på leverancer, sagde koncernchef og CEO Henrik Andersen i regnskabsmeddelelsen.

Ordreindgangen på vindmøller blev mere end fordoblet i forhold til året før, drevet af Offshore og højere aktivitet i Nordamerika og Europa.

Vestas besluttede at indsnævre sine forventninger til hele året og forventer nu en omsætning på mellem 14,6 og 15,5 mia. euro (tidligere 14,0 og 15,5 mia. euro), inklusiv Servicedivisionen, som stadig forventes at vækste med omkring 10 %.

Matthew Donen, aktieanalytiker hos Morningstar, udtaler: "Vestas' resultater for tredje kvartal overgik selskabets samlede konsensus, hvilket har fået ledelsen til at opjustere forventningerne til hele året. Det mest bemærkelsesværdige var, at koncernen for første gang i år igen blev profitabel i tredje kvartal. Driftsresultatet for tredje kvartal på 70 millioner euro var positivt påvirket af leveringen af dyrere møller, som havde været en del af koncernens ordrebog, hvilket var med til at øge omsætningen og indtjeningen."

Vestas' regnskab slog estimaterne på de fleste fronter, og kvartalsomsætningen på 4.353 mio. euro oversteg analytikernes gennemsnitlige estimat på 4.088 mio. euro. EBIT før særlige poster udgjorde i alt 70 mio. euro, sammenlignet med de gennemsnitlige forventninger på 31 mio. euro, og den justerede driftsmargin var 1,6 %, som overgik forventninger på 0,8 %.

"Koncernen er på vej til at vende tilbage til overskud for hele året og har hævet sin forventning til driftsmarginen til mellem 0 % og 2 % fra mellem -3 % og 2 %. Aktierne er steget med over 9% efter de stærke resultater og opjusterede forventninger, men ligger stadig lidt under vores fair value-estimat på 197 DKK, som vi fastholder", tilføjer Matthew Donen. 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Vestas Wind Systems A/S178,45 DKK-1,46Rating

Om forfatteren

Johanna Englundh  is an editor for Morningstar in Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser