Aktier: Energiselskaber former toppen i grøn åbning

Facebook Twitter LinkedIn

Med flere selskabsnyheder, herunder ændrede estimater for Ørsted og Vestas, er det danske aktiemarked startet positivt torsdag morgen. 

Nogle minutter inde i torsdagens handel stiger det danske C20 Cap-indeks 0,5 pct. til 1131,87, hvilket følger efter onsdagens indekstab på 0,4 pct.

Efter dansk markedslukning har rentemødet i USA kastet en ny renteforhøjelse af sig, hvilket også var ventet. Omvendt fastholdt landets centralbank planen for fremtidige rentestigninger, og det overraskede måske nogle investorer, som havde regnet med en acceleration i renteplanerne. 

- S&P 500 endte med at lukke med et lille minus trukket ned af bankerne, som var steget op til mødet i forventning om flere renteforhøjelser. Dow Jones og Nasdaq lukkede begge med mindre plusser.

- I Asien falder de japanske og kinesiske aktier en anelse. Den kinesiske centralbank har overraskende hævet den korte rente en smule. Vi venter en flad åbning på de europæiske aktiemarkeder, skrev makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar op til dansk markedsåbning. 

Læs mere på Børsen.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser