Asien: Frygt for vækstudsigter trækker ned

Eksternt forfatter 03/03/2015
Facebook Twitter LinkedIn

Kilde: Børsen

http://investor.borsen.dk/artikel/1/300438/asien_frygt_for_vaekstudsigter_traekker_ned.html 

De fjernøstlige investorer er ikke imponerede over mandagens stigninger i New York, og aktiemarkederne handler generelt sidelæns tirsdag morgen.

Frygt for lavere vækstudsigter i Kina trækker ned på det kinesiske fastland, mens en udebleven rentereduktion i Australien lægger låg over eventuelle positive trends.

Investorerne ser frem mod de politiske kongresser i Beijing, hvor kommunistparties topfolk skal godkende vækstmål og arbejdsplaner for det kommende år.

"Det er sandsynligt, at vækstmålet sænkes til 7 pct., hvilket ikke er så dårligt, når man tager størrelses af den kinesiske økonomi i betragtning, men det vil medføre en justering af investorernes prognoser," vurderer aktiechef Gerry Alfonso fra Shenwan Hongyuan Group Co. i Shanghai over for Bloomberg News.

Samtidig giver den seneste tids stigninger anledning til gevinsthjemtagning, og Shanghai Composite falder 1,0 pct., mens CSI 300-indekset dropper 1,3 pct.

De japanske investorer afventer udviklingen, og det toneangivende Nikkei-indeks ligger med et marginalt fald, mens det brede Topix-indeks ligger med et lille plus på under 0,1 pct.

I Australien fastholdt centralbanken - Reserve Bank of Australia - mod forventning den toneangivende rente på 2,25 pct. Det gav kursfald som accelererede lige inden markedet lukkede.

"Vi har haft en stærk stigning i de australske aktier på forventning om lavere rentesatser i år og en stærk relativ udvikling. Markedet ventede endnu en reduktion, og da den ikke kom, og da Reserve Bank of Australia ikke leverede varen, ser vi et udsalg. Markedet har kørt rigtigt godt, og der er brug for en periode med konsolidering, og det her er den udløsende faktor," siger strateg Nader Naeimi fra AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg News.

Der var dog en åbning i centralbankens kommentarer, idet centralbanken fastslog, at en svagere australsk dollar er en forudsætning for en afbalanceret vækst.

ASX-indekset i Sydney sluttede dagen med et fald på 0,4 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med fald på knap 0,1 pct. i den asiatiske handel.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,0
Topix +0,1
Hongkongs Hang Seng -0,0
China Shanghai Composite -1,0
China CSI 300 -1,3
Taiwan Taiex +0,1
Sydkoreas Kospi +0,2
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,6
Sydney ASX 200 -0,4

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser