Lavere risiko i nye markeder - verden

Facebook Twitter LinkedIn

I kølvandet på Enrons skandaleombruste nedtur og andre selskaber med tunge gældsbyrder synes risikoen i forbindelse med manglende gennemsigtighed at være ligeså stor på de udviklede markeder som på de nye markeder. Dette er godt nyt for investorer i Asien, Latinamerika, Østeuropa og lignende markeder.


Stemning

Generelt er nye markeder, og Asien i særdeleshed, blandt de bedste indtil nu i år – målt på afkast. Dette skyldes hovedsageligt de positive økonomiske nøgletal fra USA, der synes at indikere, at recessionen er ved at være ovre.

De udviklende økonomier drager også fordel af stigende aktiemarkeder, da det giver rum for at økonomiske og politiske reformer gennemføres. Eksempelvis planlægger regeringen i Sydkorea at privatisere banksektoren og andre større selskaber, som i krisen i 1997-98 blev nationaliseret.


Prognose

De nye markeder bør fortsat nyde godt af et globalt økonomisk opsving. De udviklede markeder, såsom USA og Europa, viste stærke afkast i kølvandet på den 11. september sidste år, så performance på disse markeder kan vel stagnere i den kommende tid.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser