Negative nyheder har stor indflydelse

Facebook Twitter LinkedIn


Stemning

De europæiske porteføljemanagere er optimistiske med hensyn til det generelle, globale aktiemarked. I Morningstars undersøgese, European Fund Trends, fra januar mente hele 96 pct. af de adspurgte investeringsforeninger, at aktier vil outperforme obligationer de næste 12 måneder. Dette er bare et eksempel på den optimisme, som dominerer dagens markeder.


Markedet

Finansministrene og centralbankcheferne fra verdens førende syv industrinationer, G7, konkluderede efter et møde i starten af februar, at ”der er tegn på, at verdensøkonomien har rundet et hjørne” – altså at det igen går fremad.

Økonomiske kommentatorer holder dog fast i, at der stadig er betydelig risici både i amerikansk og japansk økonomi, som kan forhindre et globalt konjunktur-opsving. Negative nyheder er også hurtige til at lægge presse på aktiekurserne, som vi har set det med Enron-skandalen.


Prognose

Udsigterne for de globale aktier er fortsat usikre. Europa og Asien (ex. Japan) er det mest foretrukne markeder blandt de professionelle investorer, som deltog i Morningstars seneste undersøgelse. Japan, derimod, fortsætter ifølge samme undersøgelse med at være prügelknaben af de internationale aktiemarkeder.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser