Aktiestatus: Nordea og Novozymes til bunds i negativt marked

Facebook Twitter LinkedIn

Skuffende regnskaber har onsdag middag presset Nordea og Novozymes til bunds i et generelt negativt C25-indeks, der - på linje med de europæiske kolleger - generes af, at den toneangivende amerikanske rente har passeret den psykologiske grænse på 3,0 pct. 

Det samlede eliteindeks ligger ved middagstid i 1105,83 eller 0,8 pct. lavere en tirsdagens slutniveau, efter at indekset lagde ud med et fald på 0,3 pct. i den indledende handel.

- Vi ser svaghed på tværs af hele Europa og i USA i går. Den tiårige amerikanske rente krydsede den psykologiske grænse på 3 pct., og det er det, der gør, at markederne falder, konstaterer børsmægler Nicolaj Holmsgaard i ABG Sundal Collier.

NORDEA SMITTER AF

Nordea fik i første kvartal et nettooverskud på 820 mio. euro mod ventet 774 mio. euro ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Der var i samme kvartal sidste år et nettooverskud til aktionærerne på 844 mio. euro. Nettorenteindtægterne faldt til 1053 mio. euro mod ventet 1070 mio. euro ifølge estimaterne. I første kvartal 2017 var nettorenteindtægterne 1197 mio. euro.

Læs mere her.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser