Novo Nordisk klar med liste over mulige opkøb

Facebook Twitter LinkedIn

Novo Nordisk har i mere end et år talt om opkøb, for at styrke sin forretning inden for biopharm, der rammes hårdt af kopikonkurrence og nye rivaler, der potentielt kan stjæle halvdelen af omsætningen på de lukrative blødermidler.

Historisk har Novo Nordisk skyet opkøb i større skala, da selskabet helst vil have hele værdien af de projekter, der kan blive til markedsførte lægemidler, men det store dyk i salget i Biopharm-forretningen, der udgør en femtedel af Novo Nordisks samlede salg, har skabt en ny dagsorden.

Nu vil Novo Nordisk bruger 1-2 mia. dollar på opkøb, hvilket stadig er små beløb i forhold til Novo Nordisk samlede opkøbsevne, men væsentligt over de seneste opkøb, selskabet har foretaget. 

Men når opkøbsstrategien er meldt ud, hvorfor er der så ikke sket noget?

"Det er vigtigt, at når vi finder noget, skal det virkelig have noget at byde på, enten kommercielt eller udviklingsmæssigt," sagde Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk i et interview med Børsen under den årlige diabeteskonference EASD i Lissabon tidligere i september.

Læs mere her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser