Analytiker om ny godkendelse til Novo: "Stor konkurrencemæssig fordel"

Facebook Twitter LinkedIn

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA godkendte sendt fredag Novo Nordisks storsælgende lægemiddel Victoza som den "eneste behandling af type 2-diabetes med indikation til at nedsætte risikoen for alvorlige kardiovaskulære hændelser."

Godkendelsen er vigtig for den danske medicinalgigant, for Victoza er det eneste af de såkaldte GLP-1-midler på markedet, der har vist at reducere risikoen for hjerte-kar -tilfælde, som er forhøjet for diabetikere.

Spørgsmålet er, hvor meget af den gode nyhed, der allerede var regnet ind i aktieprisen på forhånd - og hvordan markedet tolker godkendelsen, der omfatter patienter med både type 2-diabetes og konstateret hjerte-kar-sygdom.

Det får vi at se, når fondsbørsen åbner kl.9.00. Fredag steg aktien 1 pct. til kurs 289, men nyheden landede først efter markedet var lukket.

Senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen fastholder sin købsanbefaling af Novo Nordisk og kalder godkendelsen "en stor konkurrencemæssig fordel".

"Vi ser positivt på godkendelsen af den nye indikation af Victoza i forhold til at reducere risikoen
for hjerte-kar-tilfælde. Godkendelsen kommer dog ikke som den store overraskelse, idet et ekspertpanel under FDA tilbage i juni 2017 med stemmerne 17-2 anbefalede en opdatering af indlægssedlen for Victoza til at omhandle en reduktion i risikoen for hjerte-kar-tilfælde," skriver han i en aktiekommentar.

Læs mere HER

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser