Eufori på konference for havvind: Vi kan levere en fjerdel af EUs strøm

Facebook Twitter LinkedIn

De seneste måneders voldsomme prisreduktioner på budrunder inden for havvind - Dong vandt senest en budrunde i Tyskland, hvor der slet ikke indgik statsstøtte - gør nu, at industrien ser sig i stand til at levere en fjerdel af EU's strøm i 2030

Det kræver dog at de forskellige lande laver udførlige og faste planer for udbygningen af havvind. Ellers vil havvind kun komme til at udgøre mellem 7 og 11 pct. som de nuværende fremskrivninger tilsiger.

Det er konklusionen på verdens største messe for havvind, der starter i dag i London. 

Her er alle industriens aktører samlet, herunder Dong, MHI Vestas og Copenhagen Infrastructure Partners.

"Havvind kan teoretisk udgøre 25 pct. Af EUs strøm i 2030 ved en endda meget konkurrencedygtig pris på 54 euro per megawatttime," siger Giles Dickson, adm. Direktør for den europæiske brancheforeningfor vindenergi, Windeurope.

"De europæiske lande bør nu inkludere det i deres energi- og klimaplaner for 2030. Lige nu er det kun Tyskland, der har en klar vej fremad fra 2023 og vi har derfor brug for, at andre slutter op om det," siger Giles Dickson, der til gengæld ser det som realistisk, at havvind bliver konkurrencedygtig med almindelig strømproduktion inden længe.

Læs mere her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser