Danske Bank nedskriver for stort milliardbeløb

Eksternt forfatter 15/12/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Opdateret kl. 8.25 - Landets største bank, Danske Bank, har efter en kritisk gennemgang af forretningerne foretaget en stor nedskrivning.

I alt 9 mia. kr. nedskrives på goodwill, har banken mandag morgen meddelte til fondsbørsen.

Nedskrivningen udmønter sig i en reduktion af egenkapitalen på 9 mia. kr. og vil blive gennemført ved fremlæggelsen af årsrapporten for 2014 næste år.

Den store nedskrivning vedrører Danske Banks aktiviteter i Finland, Nordirland og Estland. Øvelsen sker efter en grundig gennemgang af bankens goodwill, bl.a. efter dialog med Finanstilsynet.

Ændrer ikke strategien

Egenkapitalen var 158,7 mia. kr. og goodwill 18,6 mia. kr. ved udgangen af september, og dermed er der udsigt til en halvering af bankens goodwill.

Ændrede makroøkonomiske forhold nævnes også blandt årsagerne til den store nedskrivning, som ifølge Danske Banks økonomidirektør, Henrik Ramlau-Hansen, ikke påvirker bankens strategi.

”Nedskrivningen af goodwill er af ren regnskabsteknisk karakter og påvirker ikke bankens strategi eller forretning, ligesom nedskrivningen heller ikke vil påvirke bankens regulatoriske kapital og likviditet”, siger han.

Danske Bank holder telekonference for analytikere og investorer kl. 10.

Økonom: Mindre aktiereaktion i vente

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, er den første analytiker på banen med en kommentar.

"9 mia. kr. er et meget stort beløb. I relation til Danske Bank, med bogført goodwill på 18 mia. kr. og en egenkapital på 158 mia. kr., er beløbet dog mindre. Investorerne vil mere se nedskrivningen som et opgør med fortiden, end at den varsler nye nedture," siger han og tilføjer:

"Derfor vil aktiemarkedets reaktion være mindre, isoleret set."

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser