PFA: Kapitalfonde skal lære af fejl

Facebook Twitter LinkedIn

For at undgå en ny O.W. Bunker på det danske aktiemarked skal kapitalfondene lære af deres fejl og stramme op på informationen, så investorerne bliver bedre rustet. Det mener en storinvestor.

"I optakten til en børsføring, så har kapitalfondene meget magt, og det er klart, at de bliver nødt til at lære af de fejl, der er begået, specielt i relation til O.W. Bunkers børsnotering," siger Jesper Langmack, adm. direktør i PFA Kapitalforvaltning.

Ringe information giver øget risiko og store kursudsving, når det uventede sker.

Jesper Langmack peger på, at halvdelen af kursfaldet i O.W. Bunker kunne være undgået med bedre information.

Derfor skal kapitalfondene spidse pennen og informere bedre, hvis de ønsker børssucceser, der prissættes rigtigt i aktiemarkedet.

"Kapitalfondene skal være bedre til at lære aktiemarkedet om selskaberne i god tid og kommunikere mere om selskaberne," siger Jesper Langmack.

Hos DVCA, brancheforeningen for danske kapitalfonde, ser direktør Jannick Nytoft intet behov for, at skrue op for informationen.

"Det er et spørgsmål om, at et selskab, der vil noteres, er i dialog med sine kommende investorer, og det gælder uanset det ejerskab, det noterede selskab har," siger han. Men Jannick Nytoft forstår omvendt godt, at fokus rettes mod kapitalfonde.

 

"Det er en udfordring for kapitalfondene, da de generelt har stået bag hovedparten af de seneste børsnoteringer," siger han.

Hos PFA peger Jesper Langmack på Dong Energy som fremtidigt eksempel.

"Når Dong skal børsføres i 2018, er det en god idé, at selskabets direktør, Henrik Poulsen, i god tid begynder at kommunikere med investorerne, så de lærer selskabet at kende og forstår det, den dag det går på børsen."

Mangelfuld

"Kommunikationen og dokumentationen vedrørende olieafdækningen var mangelfuld. Investorerne forstod det ikke i forbindelse med børsintroduktionen, og efterfølgende har det været sort snak for mange. Desuden havde selskabet ikke de informationer med i regnskabet, som der burde være," siger han.

Selv om der var forbedring at spore ved det seneste kvartalsregnskab, så burde kapitalfondene have været bedre til at kommunikere risikoelementerne ved O.W. Bunker fra start af.

"Investorerne har ikke forstået det godt nok. Hvis markedet havde forstået, hvad sådan et olieprisfald betød for selskabet, så havde aktiemarkedet også reageret anderledes," siger Jesper Langmack.

O.W. Bunker blev introduceret på kurs 145 og steg siden til kurs 185, men ligger i dag omkring kurs 79.

tofrborsen.dk skou@borsen.dk

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser