Cimber-ejer om overlevelse: Det bliver sgu lidt vanskeligt

Facebook Twitter LinkedIn

Det danskejede flyselskab Cimber er stærkt lukningstruet, efter SAS har valgt at opsige samarbejdet med Cimber om fire af selskabets små fly. Medstifter Jørgen Nielsen er ikke ligefrem optimist.

Storaktionær Jørgen Nielsen tvivler på, at Cimber får flyene på vingerne på den anden side af april 2015. Derfor har selskabet ifølge Jørgen Nielsen valgt at melde  "worst-case scenario" ud til ansatte og aktionærer, hvilket har fået ledelsen til at skrive opsigelser til de 130 ansatte.

"Jeg synes ikke, det ser så rosenrødt ud. Vi har kigget rundt i markedet et stykke tid, men vi er udsat for knaldhård konkurrence, så det peger ikke i den rigtige retning lige nu," fortæller Jørgen Nielsen, der som medstifter af flyselskabet naturligt nok er ked af udviklingen.

Efter Cimber Sterlings konkurs dannede selskabets tre tidligere topfolk, Jørgen Nielsen, Jacob Krogsgaard og Alex Dyrgaard i maj 2012 Cimber A/S. Her to et halvt år senere stopper flyselskabet alle aktiviteter.

Små fly kan være problemet

På spørgsmålet, om hvorfor han tror, SAS har opsagt samarbejdet, svarer Jørgen Nielsen, at SAS kan have vurderet, at Cimbers fly er for små og derfor vil gå efter andre og større flytyper. 

"Jeg tænker, at SAS har haft svært ved at få lønsomhed i forretningen på vores ruter. De er også udsat for et voldsomt prispres i markedet. Det kan godt være, at vores fly er for små til SAS' behov og vi må se i øjnene, at de store flyselskaber i Europa over en årrække har udfaset CRJ 200-flytypen og måske ikke ser behovet for dem i fremtiden," lyder det fra Jørgen Nielsen. 

Knokler til det sidste

Medejeren, hvis familie startede det oprindelige Cimber, mener, at det bliver svært at få nye aftaler i hus. Han forklarer, at netop de dystre fremtidsudsigter også har dannet grundlag for den svære beslutning. 

"Det bliver svært at få placereret vores fly hos andre selskaber, men vi i Cimber vil gøre alt for, at nye aftaler kan indgås," lyder det fra Jørgen Nielsen.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser