Obligationer: Lille rentepil op efter tungt fredagsdyk

Eksternt forfatter 18/08/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Efter en hurtig kold dukkert fredag eftermiddag, der sendte både aktier og statsrenter ned herhjemme, er der umiddelbart udsigt til, at renterne retter sig en smule fra start mandag.

Efter at have ligget uændret stort set hele fredagen dykkede renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2023 med 4 basispoint inden for de sidste 25 minutters handel - og sluttede i 1,03 pct.

En pludselig tilspidsning af situationen i Ukraine, hvor ukrainske tropper angiveligt angreb russiske militærkøretøjer på vej ind i landet, sendte en kold spand vand i hovedet af investorerne - og renterne og aktierne på nedtur.

Mandag er der atter mere ro over situationen og med nøgletalskalenderen så godt som tom, skal investorerne kigge langt efter inspiration fra den økonomiske scene.

Klokken 11.00 serveres der dog tal for junis handelsbalance i eurozonen, mens der i USA venter en opgørelse af det såkaldte NAHB-boligindeks for august klokken 16.00.

De største krydser i investorernes kalendere er dog formentlig tirsdag, hvor der er amerikanske inflationstal, og torsdag, hvor der venter PMI-tal fra eurozonen.

Derudover afholdes det årlige møde blandt forskellige centralbankchefer i Jackson Hole i Wyoming fra torsdag til lørdag. Udover den amerikanske centralbankchef Janet Yellens tale ventes Jackson Hole desuden at byde på taler af vicecentralbankchef Ben Broadbent fra Bank of England, den japanske centralbankchef Haruhiko Kuroda og den brasilianske centralbankdirektør Alexandre Antonio Tombini.

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser