Asiatiske aktier ude af synk

Eksternt forfatter 18/08/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Der er ikke fælles fodslag på de asiatiske aktiemarkeder mandag morgen.

Investorerne vurderer weekendens udvikling i de geopolitiske kriser med Ukraine og Irak i hovedrollen, men der ses frem mod ugens vigtige data for den amerikanske inflation samt det årlige møde blandt centralbankcheferne i Jackson Hole i Wyoming senere på ugen.

"Vi oplever et lille fald i de geopolitiske risici. Tendensen i aktiemarkedet vil sandsynligvis pege opad, men usikkerheden omkring de forskellige geopolitiske risici gør det umuligt at være sikker. Så måske har vi allerede set lavpunktet," siger markedsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors i Sydney til Bloomberg News.

Det toneangivende regionale benchmark-indeks - Morgan Stanley Asia-Pacific - ligger med et fald på knap 0,1 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

I Tokyo ligger markedet med marginale stigninger i det toneangivende indeks. Markedet holdes oppe af blandt andet Chugai Pharmaceutical efter forlydender om, at schweiziske Roche ligger i forhandlinger om at købe resten af den japanske medicinalvirksomhed.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, og det bredere Topix-indeks ligger begge med små plusser under 0,1 pct.

I Kina er investorerne splittede.

I Hongkong falder aktierne efter skuffende data for de direkte udenlandske investeringer på det kinesiske fastland. Børserne i hovedlandet stiger stil gengæld på forhåbninger om nye lempelser efter nye data understreger de allerede bekymrende miner over boligprisboblen. Boligprisfaldet fra de seneste måneder breder sig mere og mere og har næste ramt hele landet.

Shanghai Composite og CSI 300-indekses øger begge 0,4 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks faldet 0,6 pct.

Blandt de øvrige børser falder Singapores Straits Times 0,3 pct., mens Taiex-indekset i Taipei og Kospi-indekset i Sydkorea redeceres henholdsvis 0,6 pct. og 0,4 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med pæne stigninger på 0,2-0,3 pct. i Asien.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,1
Topix +0,1
Hongkongs Hang Seng -0,6
China Shanghai Composite +0,4
China CSI 300 +0,4
Taiwan Taiex -0,6
Sydkoreas Kospi -0,4
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI -0,3
Sydney ASX 200 +0,1

Indeksværdi kl. 06.30

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser