Det skal du holde øje med tirsdag

Eksternt forfatter 22/07/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Nyt fra de amerikanske markeder og et enkelt hjemligt nøgletal. Børsen har udvalgt tre begivenheder, som du skal holde ekstra øje med i dag.

Dansk inflation
Kl. 9 afslører Danmarks Statistik, hvordan forbrugerpriserne har udvikler sig herhjemme i forhold til i EU i juni.

I maj faldt inflationen i Danmark 0,3 pct., mens den i EU var 0,6 pct. At inflationen er højere i EU skyldes blandt andet, at prisen på drikkevarer uden alkohol bidrager mere til prisstigninger end i Danmark.

Kan Apple indfri de tårnhøje forventninger?
Fra den anden side af Atlanten kommer en række store regnskaber fra blandt andre Microsoft, McDonalds, Coca-Cola og Verizon i dag. Vigtigst for mange vil dog være Apple, der afslører udviklingen i andet kvartal efter markedet er lukket.

Selskabet er allerede steget tæt på 17 pct. i år og forventningerne til regnskabet er store efter de sidste seks regnskaber har overrasket positivt.

Ifølge Saxo Banks aktiestrateg Peter Garnry vil der blandt andet blive kigget efter nyt om Apples salg i Kina, om den kommende Iphone 6 og om strategien omkring købet af Beats Electronic.

Vigtigt amerikansk nøgletal
Et af ugens vigtigste nøgletal tikker også ind i dag, nemlig forbrugerpriserne eller inflationen i juni i USA. Det er et vigtigt, da det er et pejlemærke for, hvorvidt den amerikanske centralbankchef Janet Yellen er tættere på at hæve den styrende rente. Det ventes nemlig at ske efterhånden som inflationen begynder at stige. I juni ventes inflationen dog at være faldet til 0,3 pct. fra 0,4 pct. i maj.

Der kommer også tal for de amerikanske boligpriser og –salg i dag henholdsvis kl. 15 og kl. 1

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser