Aktier: Uro bliver skubbet i baggrunden

Eksternt forfatter 21/07/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Der er udsigt til en åbning i positivt terræn på det danske aktiemarked mandag, hvor de seneste handelsdages fokus på den geopolitiske situation i Ukraine og Mellemøsten ventes at være skubbet lidt i baggrunden.

Det toneangivende C20 Cap-indeks dykkede fredag 0,9 pct. til 798,06 på en dag, hvor Malaysia Airlines-flyet, der blev skudt ned efter dansk børslukketid torsdag, sammen med den eskalerede konflikt i Mellemøsten, var med til at sende uro gennem finansmarkederne.

I løbet af fredagen ændrede billedet sig dog en anelse, og de amerikanske aktiemarkeder viste positive takter med pæne stigninger til følge. Det samme billede, omend i lidt mindre grad gør sig gældende på børserne i Asien mandag. Derudover peger futures på det britiske FTSE 100-indeks også på en positiv åbning.

Viser disse forhold sig retningsgivende, er der udsigt til en positiv åbning på det danske aktiemarked.

Rygklap til Carlsberg

Selskabsmæssigt har der ikke været de store nyheder hen over weekenden og fra morgenstunden mandag.

Carlsberg har dog fået et minimalt klap på skulderen mandag, da det japanske finanshus Nomura har løftet kursmålet for bryggeriaktien til 660 kr. fra 640 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Senere mandag kan de to høreapperatskoncerner William Demant Holding og GN Store Nord skele til regnskabet fra det franske selskab Audika, der kommer med regnskab for andet kvartal efter børslukketid.

Regnskabet kan give en indikation for, hvordan årets andet kvartal har udviklet sig på særligt det franske marked, men også hvordan det franske selskab vurderer markedssituationen.

Fokus på Danske Bank

Desuden kan der være fokus på Danske Bank frem mod bankens regnskab for andet kvartal, der kommer torsdag morgen. Analytikerne venter forud for regnskabet en højere top- og bundlinje, mens nedskrivninger og omkostninger ventes at dykke.

I den lidt mere kuriøse afdeling kan der være udsigt til udsving for en række af fodboldaktierne oven på weekendens resultater i Superligaen. FCK, der ejes af det børsnotede Parken Sport & Entertainment, spillede 0-0 med Silkeborg IF i premiererunden, hvilket også var resultatet mellem AaB og Sønderjyske.

Brøndby IF var derimod ramt af modvind i Herning, hvor de blågule blev sendt hjem med et 3-1 nederlag til sidste sæsons nr. 3, FC Midtjylland.

/ritzau/FINANS

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser