Hedgefonde trodser faldende markeder

Flere af de danske hedgefonde klarede sig fint gennem de urolige markeder i slutningen af juli, men der var også undtagelser.

Karsten Henriksen 06/08/2007
Facebook Twitter LinkedIn

De flot stigende aktiemarkeder hen over sommeren blev afløst af fald over en bred kam i slutningen af juli, hvor bekymringerne over de såkaldte subprime-lån i USA rystede de globale finansielle markeder. Samtlige aktiefonde på det danske marked oplevede negative afkast i større eller mindre grad, med de mest risikable markeder som emerging markets og fjernøsten i front.

Flere af de danske hedgefonde med en markedsneutral strategi, levede op til deres varedeklaration og formåede at holde sig neutrale i det faldende marked og kom dermed igennem uden tab. Det var hedgefonde som BI Hedge Stabil, Jyske Invest Hedge Markedsneutral og SEB Invest Alpha Select, som klarede sig pænt. Ser man på kursudviklingen i hver af disse tre hedgefonde op i mod udviklingen i de globale aktiemarkeder, så var afkastet i de tre fonde helt uanfægtet af udviklingen i aktiemarkedet og det er det som fondene markedsføres på, nemlig at skabe et afkast, som ikke er betinget af de øvrige markeder.

De relativt nye hedgefonde, BI Bull Hedge og HP Hedge, fulgte imidlertid udvikling på de globale aktiemarkeder med ned, når man ser på den seneste måneds udvikling i forhold til globale aktier.

Hedgefondenes måde at investere på er vanskelig at forstå og endnu sværere at vurdere og følge over tid, ikke mindst for private investorer og det er et af de forhold, der taler imod investeringen i hedgefonde, selvom de under de seneste markedsuroligheder levede op til deres varedeklaration.

Man har ikke behøvet at være investeret i hedgefonde for at klare skærene de seneste par uger, faktisk ville investering i traditionelle obligationsfonde med danske stats- og realkreditobligationer i kategorien ’DKK Øvrige – Obligationer’ have gjort samme job. Disse fonde har ligeledes klaret sig ganske nydeligt gennem de seneste ugers markedsuroligheder. Så den gamle lærdom om risikospredning og forholdet mellem aktier og obligationer holdt endnu engang stik.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Karsten Henriksen  Karsten Henriksen

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser