Nye Morningstar Kategorier

Der er kommet flere fonde til, og det har betydet flere nye Morningstar-kategorier. Kun få danske investeringsforeninger er dog berørt.

Las Olsen 02/07/2007
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstars database af fonde er i kraftig vækst. På det sidste er det gået ekstra stærkt, fordi Morningstar har overtaget fondsdata-delen fra firmaet Standard & Poor’s. Derfor introducerer vi nu en udvidelse af den kategorisering, vi bruger i Asien og Europa.

Ændringen er dog noget mindre omfattende, end den vi foretog sidste år (se link til højre). Kun ganske få danske fonde bliver berørt.

Blandt ændringerne er, at vi laver geografisk opdelte kategorier til fonde, der investerer i ejendomsaktier. De to danske fonde i det marked vil derfor fremover blive sammenlignet med fonde, der som dem investerer i europæiske ejendomsaktier, i stedet for som før, hvor sammenligningen var global.

Vi indfører også nye kategorier for fonde med erhvervsobligationer, fonde med råvare-instrumenter og fonde med portugisiske aktier. Men fleste ændringer vedrører lokale asiatiske fonde, der får udvidet deres opdeling med blandt andet en kategori, der kun investerer i ASEAN-landende.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Las Olsen  Las Olsen

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser