Fem år med Morningstar

I dag for præcis fem år siden gik morningstar.dk i luften for første gang med det erklærede mål, at hjælpe private investorer til at tage mere oplyste investeringsbeslutninger.

Karsten Henriksen 05/12/2006
Facebook Twitter LinkedIn

Da morningstar.dk startede i Danmark for fem år siden, var der et stort behov for at skabe gennemsigtighed i det danske marked for investeringsforeninger. Interessen fra private investorer var stigende, men der manglede ét sted, hvor man kunne få et objektivt overblik over de mange forskellige investeringsfonde der, allerede på det tidspunkt, var at vælge imellem og samtidig få nok oplysninger til at kunne tage oplyste investeringsbeslutninger.

I dag finder man over 500 danske fonde på morningstar.dk og knap 1.400 udenlandske fonde, som er registreret for salg i Danmark – og der kommer hele tiden flere til. De mange fonde, danske såvel som udenlandske er inddelt i Morningstar Kategorier, så det bliver nemt at finde fonde og vurdere deres præstationer i forhold til sammenlignelige fonde fra ind- og udland. Morningstar rater ligeledes alle fonde, der er mere end tre år gamle, med 1 til 5 stjerner, på baggrund af både afkast, risiko og omkostninger. Ratingen kan ses i kurslisterne på de landsdækkende aviser og her på mornignstar.dk.


Mere end tal og Rating

Morningstar er stærk på objektive data og beregninger af de mange fonde, men her på Morningstar har vi også siden start publiceret ugentlige artikler om porteføljeskabelse, valg og bedømmelse af fonde, beskatning af fonde, ligeledes har vi løbende dækket markedstrends og meget mere. Det er blevet til næsten 1.000 artikler, som i stort omfang har været bragt i landsdækkende aviser som blandt andre Berlingske Business, Jyllandsposten og naturligvis her på morningstar.dk, hvor man i arkivet kan søge efter samtlige artikler og flere end 2.300 relevante presseklip.

Nyhedsbrevet med de nyeste artikler om investeringsforeninger sendes ud hver mandag og har i denne uge rundet 10.000 abonnenter. Vore brugere har ligeledes taget porteføljeværktøjet ’Min portefølje’ til sig, hvor der til dato er oprettet ikke mindre end 14.000 porteføljer som giver mulighed for løbende overvågning og avanceret analyse af de underliggende investeringer.

Markedet for investeringsforeninger er i danmark nærmest eksploderet de senere år og således har mere en 870.000 danskere investeret i en eller flere investeringsforeninger. Behovet for objektiv og gratis information har derfor aldrig været større.

På morningstar.dk tager vi hul på de næste fem år, hvor vi slap og bestræber os på fortsat at levere informationer af høj kvalitet til private investorer, så de kan tage bedre og mere oplyste investeringsbeslutninger.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Karsten Henriksen  Karsten Henriksen

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser