Resultater fra Nvidia: Efterspørgsel efter AI pulveriserer igen forventningerne

Vi hæver vores estimat af aktiens fair value efter en ny serie af enestående kvartalsresultater

Brian Colello, CPA 23/05/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia

Nvidia (NVDA) offentliggjorde sine kvartalsresultater efter lukketid onsdag den 22. maj; Her er, hvad vores analytiker tænkte om det.

Nøgleindikatorer fra Morningstar for Nvidia

 

Vores vurdering af Nvidias resultater

Nvidia (NVDA), en omfattende og konkurrencedygtig virksomhed, har endnu engang offentliggjort enestående kvartalsresultater og præsenterede investorerne endnu mere optimistiske forventninger til det kommende kvartal, da virksomheden forbliver den store vinder i kapløbet om udviklingen af generative kunstig intelligens kapaciteter. Vi er opmuntrede af ledelsens kommentar om, at efterspørgslen efter deres kommende Blackwell-produkter forventes at overstige udbuddet indtil kalenderåret 2025, og vi ser ingen tegn på aftagende efterspørgsel efter kunstig intelligens.

Vi hæver vores vurdering af retfærdig værdi til 1.050 $, op fra 910 $, da vi modellerer en stærkere vækst i indtægter fra datacentre i de kommende kvartaler, samtidig med at vi fastholder vores langsigtet vækstprognose fra en højere installeret base af AI-udstyr. Aktierne steg med cirka 6% ved offentliggørelsen af indtjeningen, og vi mener, at reaktionen er berettiget og betragter aktierne som rimeligt værdisat.

Omsætningen for kvartalet frem til april steg til 26,0 milliarder dollars, en stigning på 18% sekventielt takket være øget efterspørgsel efter Nvidias grafikbehandlingsenheder. Omsætningen steg med 262% på årsbasis og overgik forventningerne på 24 milliarder dollars. Datacenteromsætningen forblev den største med 22,6 milliarder dollars (87% af den samlede omsætning), en stigning på 23% sekventielt og 427% på årsbasis. Efterspørgslen fortsætter fra førende cloud computing-udbydere, der understøtter deres kunder i opbygningen af AI-modeller, samt fra virksomheder, førende forbrugerinternetselskaber som Meta Platforms, og suveræne regeringer, der integrerer AI i telekommunikation og andre tjenester. Nvidia har stadig enestående prissætningsmagt, med en justeret bruttomargen, der steg med 220 basispoint sekventielt til 78,9%, højere end forventningerne på 77%.

Nvidia forventer en omsætning på 28,0 milliarder dollars for kvartalet frem til juli, en stigning på 8% sekventielt og 107% på årsbasis, og højere end FactSet konsensus skøn på 26,6 milliarder dollars. Vi forventer, at Nvidia endnu engang vil overstige disse estimater, og vi modellerer en omsætning på 29,7 milliarder dollars. Virksomheden har haft mindst 3 milliarder dollars ekstra i datacenterindtægter i hvert af de sidste tre kvartaler, takket være efterspørgslen efter AI, og vi forventer, at et lignende fjerde kvartal er i vente på kort sigt.

Reduktion af nominel værdi i juni

For kvartalet i juli forventes den justerede bruttomargin at falde til 75,5 %, sandsynligvis på grund af de højere omkostninger forbundet med udrulning af Blackwell-produkterne. Ikke desto mindre mener vi, at prognoserne for juli indebærer en justeret driftsmargin på 62 %, hvilket er spektakulært på alle måder. Finansielt og med hensyn til kapitalallokering har Nvidia øget sin udbytte med 150 %, men den forbliver relativt beskeden (0,40 $ pr. aktie pr. år). Virksomheden vil også gennemføre en aktiesplitning i forholdet 10 til 1 ved markedets åbning mandag den 10. juni.

Med tanke på Nvidias astronomiske vækst fortsætter vi med at vurdere risikoen for, at virksomheder køber for mange AI-GPU'er for tidligt, hvilket kunne resultere i et luftskifte og overskydende lagre på et tidspunkt i fremtiden. Vi ser ikke sådanne tegn i dag. Alle de største cloud-virksomheder har øget deres investeringsudgifter i 2024 for at støtte investeringer i AI, og det ser stadig ud til, at disse udgifter rettes mod Nvidia. Ud over de store kapitaliserede cloud-ledere ser virksomhederne også ud til at øge deres investeringsudgifter af lignende årsager. Selvom nye Blackwell-produkter er under udrulning, er ledelsen overbevist om, at de fortsat vil sælge deres Hopper H100- og H200-produktgenerationer i mellemtiden.

For regnskabsåret 2025 (som slutter i januar 2025 og faktisk refererer til kalenderåret 2024) hæver vi vores omsætningsprognoser for datacentre til næsten 111 milliarder dollars, op fra tidligere 101 milliarder dollars, og fra 47 milliarder dollars genereret sidste år og kun 15 milliarder dollars for to år siden. Vi forventer, at Nvidia vil øge sine indtægter i dette segment med yderligere cirka 3 milliarder dollars pr. kvartal i hele regnskabsåret, da deres forsyningskædepartnere udvikler yderligere kapaciteter for at støtte Nvidias vej til succes. Vi antog tidligere endnu et år med stærk vækst i regnskabsåret 2026. Imidlertid tillader oplysninger fra ledelsen om Blackwells udrulning os at tro, at Nvidia fortsat vil vokse kvartal for kvartal i regnskabsåret 2026. Vi modellerer nu en vækst på 41 % i omsætningen fra datacentre i regnskabsåret 2026, hvilket bringer det til 156 milliarder dollars.

For det meste modellerer vi en årlig vækst i datacentersalg på omkring 10 % i hvert efterfølgende år, selvom fra en højere base, da disse tidlige AI-udviklinger er større end vi havde forudset. Med Nvidias enestående driftsindtjening betyder enhver omsætningsstigning en betydelig stigning i fri kontantstrøm (og dermed vores skøn over retfærdig værdi) i vores vurderingsmodel. I samme ånd opretholder vi vores meget høje usikkerhedsgrad for Nvidia, givet den spæde og udviklende karakter af AI-markedet samt de høje driftsmargener forbundet med hver ekstra indtjeningsdollar, for bedre eller værre.

 

© Morningstar, 2024 - Oplysningerne i dette dokument er udelukkende af pædagogisk karakter og gives kun til orientering. Det er ikke beregnet til og bør ikke betragtes som en opfordring eller en opmuntring til at købe eller sælge de nævnte værdipapirer. Enhver kommentar er forfatterens mening og bør ikke betragtes som en personlig anbefaling. Oplysningerne i dette dokument bør ikke være den eneste kilde til at træffe en investeringsbeslutning. Sørg for at kontakte en finansiel rådgiver eller professionel inden du træffer nogen investeringsbeslutning.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
NVIDIA Corp131,88 USD1,75Rating

Om forfatteren

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser