Danske Fund på Morningstar

Akkumulerende og udenlandske fonde kan nu anvendes under virksomhedsskatteordningen og det får Danske Fund til at satse mere på det danske marked.

Karsten Henriksen 29/05/2006
Facebook Twitter LinkedIn

De nye skatteregler betyder, at investorer beskattet under virksomhedsordning, i modsætning til tidligere, har mulighed for at investere i fonde, så længe der er tale om de akkumulerende af slagsen, eller med andre ord fonde som bliver lagerbeskattet. Derfor er der den senere tid skudt ny akkumulerende fonde frem på det danske marked, men reglerne betyder også, at investorer under virksomhedsordningen nu kan investere i udenlandske fonde. Læs mere om de nye regler i artiklen til højre ”Nye muligheder”.

Danske Fund, som er en del af Danske Bank koncernen har en række Luxembourg domicilerede fonde, som fremover vil blive markedsført i Danmark til investorer under virksomhedsordningen og til investorer for pensionsmidler. Danske Fund, der tidligere hed Firstnordic, har hidtil kun været repræsenteret på Morningstar.dk med de seks fonde som fondshuset har tilmeldt ATP’s Folkebørsen. Men nu er der kommet 17 flere til, så fondshuset i alt har 23 fonde på Morningstar.dk.

”Det er på baggrund af de nye skatteregler, at vi nu har valgt at markedsføre vore fonde mere aktivt i Danmark. Faktisk har fondene længe været godkendt til markedsføring i Danmark, men det er først med de ændrede regler, at fondene er blevet relevante for et bredere udsnit af de danske investorer”, siger Mads Jensen, som er afdelingsdirektør i Danske Fund.

Investorer for frie midler skal være opmærksomme på, at akkumulerende fonde, samt udenlandske fonde bliver beskattet anderledes og typisk højere end danske udbyttebetalende fonde. For pensionsinvestorer og investorer under virksomhedsordningen er der imidlertid ingen skattemæssige barrierer.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Karsten Henriksen  Karsten Henriksen

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser