Fortsat potentiale i Japan

Efter kraftige stigninger sidste år har de japanske aktier taget en pause i de første måneder af 2006, men kun for en periode, mener direktøren fra T. Rowe Price International i London, der har et optimistisk syn på fremtiden.

Karsten Henriksen 27/03/2006
Facebook Twitter LinkedIn

De japanske aktier kom for alvor tilbage i investorernes bevidsthed i andet halvår af 2005 i forbindelse med en politisk sejr fra den reformvenlige premierminister Junichiro Koizumi, som blandt andet er drivkraften bag privatiseringen af Japans postvæsen, der i praksis er verdens største finansielle virksomhed.

Den gennemsnitlige danske fond med japanske aktier gav et afkast på 42 pct. sidste år og hovedparten af stigningen lå i de sidste måneder af året. Faktisk er det japanske aktiemarked målt ved MSCI Japan mere en fordoblet i værdi siden bunden i 2003. Udviklingen i indeværende år har derimod været flad frem til nu og det har givet anledning til mange spørgsmål om, hvad der nu skal ske med de japanske aktier.

Sagen om det japanske internetselskab Livedoor, der havde givet vildledende oplysninger til aktionærerne og en stigende bevidsthed om, at Koizumi måske ikke er nær så liberal, som han selv gerne vil fremstå, har givet investorerne en god undskyldning til at hjemtage profit i januar. Det er helt naturligt, at investorerne lige stopper op efter en periode med kraftige stigninger, forklarer David Warren, som er direktør for T. Rowe Price International Inc. i London og porteføljemanager på japanske aktier. ”Vi er konstruktive i vor opfattelse af det japanske aktiemarked og forventer en fortsat positiv udvikling de kommende år. Det er ligeledes betryggende, at de bratte fald i aktiekurserne i januar hurtigt blev afløst af stigninger, så vi i dag er tilbage på samme niveau som ved årsskiftet”.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

For at se denne artikel registrér dig som Morningstar Basis-medlem

Registrér dig gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Karsten Henriksen  Karsten Henriksen

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookies