Vilde med Japan

Porteføljeforvalterne er meget optimistiske over for udsigterne for de japanske aktier

Facebook Twitter LinkedIn

Japanske aktier er inde i varmen hos de professionelle investorer. Det viser en rundspørge fra investeringsbanken Merrill Lynch foretaget i juni.

Næsten 45 pct. af de adspurgte porteføljemanagere i undersøgelsen mente, at udsigterne for indtjeningen i erhvervslivet er mest favorabel i Japan, og samtidig pegede de fleste på, at de japanske aktier er de mest undervurderede netop nu.

Oven i det skudsmål fandt de fleste af de globale porteføljemanagere i Merrills undersøgelse, at yennen er den valuta, som vil udvikle sig bedst de kommende 12 måneder.

Et af de få områder, som Japan ikke toppede var ”regionen med bedste indtjeningskvalitet”, der blandt andet inddrager gennemsigtigheden i indtjeningsforventningerne. Her toppede USA.

Ifølge David Bowers, chefstrateg hos Merrill Lynch, er der i rundspørgens levetid aldrig tidligere spået så gode udsigter for japanske aktier. De positive forventninger til Japan er også overraskende, når de sammenholdes med porteføljeforvalternes generelle holdning til den globale økonomi og inflationen.


Cyklisk økonomi

Historisk set har Japans økonomi været cyklisk og har derfor klaret sig bedst, når den globale økonomi har været stærk eller i fremdrift. Alligevel var der, trods den store tilslutning til Japan, flere forvaltere, som pegede på, at den reale globale økonomi vil blive svækket det kommende år, end der var forvaltere, som mente det modsatte.

Det var første gang siden april 2001, at de globale porteføljeforvaltere i Merrills undersøgelse havde den holdning, og samtidig var der et fald i antallet af managere, som venter en højere inflation om et år, måske på baggrund af en forventning om en dæmpning af den kinesiske økonomis vækst.

Merrill Lynchs undersøgelse i juni var baseret på 275 svar fra globale porteføljemanagere. Samlet set havde de deltagende kapitalforvaltere 852 mia. dollar under forvaltning.

Denne artikel er skrevet af Phoebe Davison, analytiker hos Morningstar i London.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings