Stærke markeder giver plads til reformer - Asien

Facebook Twitter LinkedIn

De asiatiske markeder har vist gode afkast på det seneste. Mange af disse nye markeder har haft stærke kursfremgange – også målt i dollar – takket være forventningerne om et globalt økonomisk opsving.


Stemning

En positiv cirkel. Mange asiatiske markeder får yderligere positive effekter af markedernes egne stigninger. De giver nemlig run til økonomiske reformer, som igen kan påvirke de samme markeder positivt. Eksempelvis planlægger regeringen i Sydkorea at privatisere banksektoren og andre større selskaber, som i krisen i 1997-98 blev nationaliseret.

Alle asiatiske markeder, på nær Sri Lanka og Kina, har oplevet fremgang i år. Markedet i Sydkorea er steget 36 pct. målt i dollar, mens Taiwan har vundet 13 pct. Indonesien er det bedste asiatiske marked indtil nu med en stigning tæt på 70 pct. i år.


Prognose

En forlængelse af den økonomiske svaghed udgør en trussel mod de stigninger, Asien har oplevet, og skuffende udvikling i især den amerikanske økonomi, ventes at ramme Asien hårdere end de udviklede markeder. Der er dog stadig stærke argumenter for investering i Asien. Aktierne er stadig lavt prissatte i forhold til selskaber i USA eller Europa, og fortsat stærk vækst vil retfærdiggøre højere vurderinger i Asien end i dag.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser