En bedre langsigtet investering - Europa

Facebook Twitter LinkedIn

Det europæiske marked har klaret sig en anelse bedre end verdensindekset (fra MSCI) og end det amerikanske marked indtil nu i år. Både forventningerne og prissætningen er fortsat lavere i Euroland end i USA. Det langsigtede potentiale eksisterer dog stadig i euro-zonen på baggrund af dereguleringer og mere fleksible markeder – engangsfordele, som USA allerede har nydt godt af.


Stemning

Investorerne i USA synes stadig at være mere optimistiske med hensyn til et økonomisk opsving end investorerne i Europa. Dette kommer til udtryk i højere prissætninger i SUA og giver en mulighed for billige investeringer i Europa.

I apriludgaven af IMF’s halvårlige rapport om den globale økonomi, World Economic Outlook, fremgår det, at økonomien har ramt bunden og er atter på vej fremad – mest i USA, men også i Europa.


Prognose

Europa ser stadig ud til at være det sikreste af verdens førende markeder. Med lavere prissætninger end i USA, kan investeringer i Europa på længere sigt vise sig at blive bedre. Det vil dog være uforsigtigt at forestille sig, at det europæiske marked vil være immunt over for globale fald i aktiekurserne.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings