Risiko på kort sigt

Facebook Twitter LinkedIn

De asiatiske markeder har klaret gode afkast indtil nu i år. Mange af disse nye markeder viser positive afkast mellem 10 og 20 pct. målt i dollar på grund af forventninger om et globalt opsving. Investorer skal dog være opmærksomme på flere risiko-momenter.


Stemning

Investorernes tro på det amerikanske opsving har gavnet de asiatiske markeder. Da regionen er meget afhængig af eksporten til USA er forventningerne tæt forbundet med de tilsvarende for USA. Asien står derfor til at klare sig godt, hvis USA gør det samme, og omvendt.


Markedet

Alle asiatiske markeder, på nær Sri Lanka, har oplevet stærke fremgange dette år. Sydkorea er oppe med 22 pct., Taiwan har vundet 9 pct., og Kina ligger ganske vist på niveau med årsskiftet, men markedet er steget 9 pct. den seneste måned.


Prognose

En fortsat svag global økonomi udgør den største trussel mod de asiatiske aktiemarkeder, og skuffelser I USA vil sandsynligvis ramme Asien hårdere end udviklede markeder. Der er dog fortsat et stærkt argument for at invester i Asien. Aktierne er billige målt på nøgletal i forhold til i USA og i Europa, og fortsat højere vækst vil retfærdiggøre højere prissætninger.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser