Den eneste sikre havn?

Facebook Twitter LinkedIn

Euro-zonens aktiemarkeder virker relativt sikre for tiden, når der ses på de tvivlsspørgsmål, som rejses omkring den amerikanske økonomis genrejsning, og bekymringen for tvivlens effekt på nye markeder.

Forventningerne og prissætningerne i Euroland er også lavere end i USA. Euro-zonen kan samtidig meget vel drage fordel af deregulering og mere fleksible markeder – engangsfordele, som USA allerede har nydt godt af.


Stemning

Trods de relativt stærke udsigter for Euroland er de fleste investorer mere optimistiske over for det amerikanske marked for tiden. Det relativt hurtige opsving i den amerikanske økonomi har styrket kursudviklingen i USA på kort sigt, mens eurozonens markeder er faldet indtil nu i år.


Markedet

Den Europæiske Centralbank (ECB) sagde den 14. marts at væksten i Euroland bør vende tilbage til et langsigtet holdbart niveau i slutningen af dette år. ECB bemærkede samtidig, at banken ikke så risiko for inflation i økonomien, så renterne kan formentlig ventes at holde niveauet.


Prognose

Europa synes at være det sikreste af verdens førende markeder for nuværende. Alligevel vil det dog være forkert at antage, at Europa vil være immun over for en global korrektion i aktiekurserne.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings