Kan blive bedst

Facebook Twitter LinkedIn


Stemningen

Ifølge Morningstars undersøgelse, European Fund Trends er investeringsforeningerne selv optimistiske med hensyn til aktiemarkedets præstationer i Euroland i de næste 12 måneder. De er også optimistiske i forhold til euroens styrke i mod andre ledende valutaer som dollaren, yennen og pundet.


Markedet

Der er modstridende signaler i forhold til det økonomiske klima i Euroland. Erhvervslivets tillid i Tyskland steg i januar, ifølge den seneste ifo-undersøgelse, og indgangen af ordrer til industrien i Tyskland steg ligeledes. Tyskland er regionens største økonomi.

Men væksten i den tyske arbejdsløshed i januar var den største siden oktober sidste år, og samtidig faldt forbrugernes tillid endnu en gang i Frankrig. ECB sænkede renten fire gange sidste år, men fastholdt satsen på 3,25 pct. på det seneste møde den 7. februar.


Prognosen

Europa ser endnu ud til at kunne præstere bedre afkast end USA i år. Da markedet allerede har indiskonteret en hurtig økonomisk vending i USA, er en positiv overraskelse i Europa mere sandsynlig.

Ikke desto mindre er det dog ikke helt usandsynligt, at Europa klarer sig bedre end USA bare ved, at de amerikanske aktier falder, mens de europæiske holder niveauet. Ses der til de nøgletal, som selskaberne handles til, har Europa i al fald et stykke op til det amerikanske prisniveau.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings