Det bliver godt – hvis optimisterne har ret

Facebook Twitter LinkedIn



Stemning

Asien var, sammen med Europa, det foretrukne marked blandt investeringsforeningerne i Europa, da Morningstar spurgte til forventningerne for 2002. Det fremgik blandt andet af Morningstar European Fund Trends. Læs hele undersøgelsen.

Dette er på linie med den nuværende markedsstemning, hvor optimisterne dominerer. Øget økonomisk aktivitet i USA vil gavne de asiatiske eksportvirksomheder, og dermed aktiemarkedet, der er meget tungt vægtet af den type selskaber.

Markedet

De nye markeder i Asien klarede sig ganske godt gennem 2001 med MSCI Asien-indekset, som steg 4 pct. Taiwan kravlede endda 8,7 pct. op. Men de asiatiske eksportører står dog over for en stor trussel for tiden. Det er den japanske yen, som fortsat svækkes og gør japansk eksport billigere. Det kan lægge pres på eksporten i de øvrige asiatiske lande.

Prognose

De asiatiske markeder, som generelt er meget eksportafhængige og i særdeleshed afhængige af teknologi-eksporten, er klar til at få sig et godt 2002 – hvis optimisterne får ret. Som med andre markeder er risikoen, at opsvinget ikke kommer tidligt nok eller ikke slår kraftigt nok igennem – især i USA.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser