Eksporten fortsat hårdt ramt

Facebook Twitter LinkedIn


Stemning

I situationer, hvor økonomien er på vej tilbage med ny styrke, leder investorerne typisk efter investeringsmuligheder med en høj beta (investeringer med større kursudsving end gennemsnittet). Dette er i al fald tilfældet med de nye markeder i Asien, men der er mange forskelle mellem de enkelte lande i regionen.

Markedet

Den længerevarende opbremsning i verdensøkonomien har ramt de traditionelt dybt eksport-afhængige asiatiske økonomier hårdt. Dette har især været tilfældet for landene med en stor teknologi sektor (IT og elektronik udgør mere e

nd halvdelen af eksporten i Malaysia, Filippinerne og Singapore).

Kina er stjernen i regionen med en ventet økonomisk vækst på 7 pct. i år, men selv den kinesiske økonomi er begyndt at lide under den faldende eksport af forbrugsgoder til USA.

Prognose

Asien går gennem en svær tid netop nu, men på den positive side er landene i langt bedre stand til at modstå problemerne end under regionens finansielle og økonimiske krise i 1997-98. Ikke desto mindre er større kursfremgang usandsynlige, førend tegn på ny økonomisk vækst atter viser sig.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser