De europæiske aktier med højeste udbytter

Her er kortet over de højeste udbetalte udbytter fra virksomheder på kontinentet

Facebook Twitter LinkedIn

Europe map main

Så vi har trukket kortet frem for at undersøge mulighederne for højt udbytte i nogle af de største europæiske selskaber.

Læserne vil måske huske 2023-versionen af denne artikel, der blev offentliggjort sidste år i anledning af indtægtsugen, men meget har ændret sig siden da. Sidste gang ville de fleste have været enige om, at inflationen stadig var "høj". I Storbritannien ligger den i dag lige over Bank of Englands mål på 2 %, på 2,3 %. I euroområdet er den kun lidt højere, på 2,4 %.

Kampen mod prisstigninger er altså gået fremad, men det er ikke det eneste, der har ændret sig.

Den overordnede økonomiske situation i Europa ser også ud til at forbedre sig en smule. I går steg S&P Globals foreløbige undersøgelse af indkøbschefindekset fra 51,7 i april til 52,3 % for maj 2024. I Storbritannien synes de kortsigtede økonomiske udsigter også lidt mere sikre. De er åbenlyst sikre nok til, at premierministeren indkalder til sommervalg.

Trods de åbenlyse positive aspekter forbliver indtægter afgørende for individuelle investorers porteføljers og, hvad angår aktieinvestorer, udgør udbytter stadig en betydelig del af billedet. I løbet af det sidste år har tendensen været en stabil vækst i udbytterne i Europa, med nye udbytter i USA (især hos Meta [Meta], ejer af Facebook) og generelt fortsat aktietilbagekøbsprogrammer, hvor virksomhedsbestyrelserne støtter deres aktiekurs ved at belønne investorernes tålmodighed.

For at identificere virksomhederne på kortet nedenfor med de højeste udbytter, brugte Sunniva Kolostyak, seniorjournalist, Morningstar Direct til at udvælge europæiske virksomheder, der har udbetalt udbytter på et tidspunkt siden begyndelsen af 2022, og som har forventet "udbytteudbytte" (formlen anvendt til at beregne udbyttet består af at dividere det årlige udbyttebetaling af en virksomhed pr. aktie med den aktuelle aktiekurs).

I Storbritannien og eurozonen kan investorer forvente høje udbytter fra en række store og små virksomheder. Vær opmærksom: Dette er ikke nødvendigvis en god ting på lang sigt, da kloge investorer vil søge efter bæredygtige indtægtskilder fra virksomheder med stærke balancer og overbevisende økonomiske moats.

Hvilke europæiske aktier med stor kapitalisering giver de højeste udbytter?

Inden for store kapitaliseringer er tallene dog lidt mindre eksplosive, men forbliver høje i forhold til det forventede gennemsnitlige ubelastede lands præstation.

Begyndende med Storbritannien er de tre aktier med højest udbytte til investorerne Ithaca Energy (ITH) med en udbytteprocent på 18%, TORM (TRMD A) med en udbytteprocent på 15%, og Phoenix Group (PHNX) med en udbytteprocent på 10%. I eurozonen fører Tyskland, Frankrig og Spanien listen over udbytter med Deutsche EuroShop (DHRPY), Icade (ICAD) i Frankrig og Enagas (ENG) i Spanien, med en udbytteprocent på henholdsvis 24%, 17% og 15%.

© Morningstar, 2024 - Oplysningerne i dette dokument er af uddannelsesmæssig karakter og leveres KUN til orientering. Det er ikke og bør ikke betragtes som en opfordring eller tilskyndelse til at købe eller sælge de nævnte værdipapirer. Enhver kommentar er forfatterens holdning og bør ikke betragtes som en personlig anbefaling. Oplysningerne i dette dokument bør ikke være den eneste kilde, der fører til at træffe en investeringsbeslutning. Sørg for at kontakte en finansiel rådgiver eller en finansiel professionel, før du træffer nogen investeringsbeslutninger.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Sunniva Kolostyak  is data journalist for Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser