Forklaring af Metas første udbytte

Første udbetaling glædede investorerne, men udbyttet er lille, og Meta vil fortsat fokusere på tilbagekøb af aktier

David Harrell 05/02/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Meta

Meta Platforms (META) har returneret milliarder af dollars i kontanter til sine aktionærer via tilbagekøb af aktier. Men sidste uge, sammen med offentliggørelsen af sit regnskab for fjerde kvartal, kom selskabet med en uventet meddelelse om, at det ville indføre en kvartalsvis udbyttebetaling. Aktieejere registreret den 22. februar vil blive betalt et udbytte på $0,50 per aktie den 26. marts.

Morningstars aktieanalytikere hilste denne nyhed velkommen, med senioraktieanalytiker Ali Mogharabi, der skrev: "Vi roser også Meta for at indføre et udbytte sammen med tilbagekøb af aktier."

Kombinationen af nyheden om udbyttet og den generelle tone i regnskabsrapporten sendte Metas aktiekurs i vejret fredag. Dens aktier steg 20,3% til en ny rekordhøjde på $474,87.

Meta vil fortsat fokusere på tilbagekøb af aktier

Men tilbagekøb vil forblive den primære mekanisme, hvormed Meta returnerer kontanter til aktionærerne. Firmaets tilbagekøb fra 2021-23 løb op i $92,3 milliarder (£73,2 milliarder), og Morningstars analytikere bemærker, at der "var autoriseret yderligere tilbagekøb for $81 milliarder ved udgangen af 2023." Det nyligt annoncerede udbytte repræsenterer en udbetaling på cirka $5,3 milliarder for 2024.

Under indtjeningsopkaldet, da CFO Susan Li blev spurgt om selskabets tankeproces bag indførelsen af et udbytte, sagde hun, at "at returnere kapital til aktionærerne forbliver en vigtig prioritet for os, og vi mener, at introduktionen af et udbytte blot fungerer som et fint supplement til det eksisterende program for tilbagekøb af aktier."

"Udbyttet ændrer ikke ... den måde, vi bestemmer det samlede beløb af kapital, vi returnerer, og vi forventer, at tilbagekøb af aktier vil fortsætte med at være den primære måde, vi returnerer kapital til aktionærerne på. Men at introducere et udbytte giver os blot et mere afbalanceret program for kapitaltilbagebetaling og noget ekstra fleksibilitet i, hvordan vi returnerer kapital i fremtiden."

Hvor meget vil Metas udbytte være?

Den indledende årlige udbytterate på $2 per aktie svarer til en udbetalingsratio på 11,1% og oversætter til et fremadskuende udbytte på mindre end 0,5% baseret på den seneste lukkekurs.

For at sætte det tal i perspektiv er det en smule mindre end udbytterne fra Metas mega-cap vækstfæller Apple og Microsoft, som i øjeblikket yder 0,5% og 0,7% henholdsvis. Imens har Morningstar Dividend Composite Index et udbytte på 3,17%.

Baseret på Morningstar aktieanalytikeres indtjeningsprognoser vil den årlige rate stige til $3,18 per aktie inden 2028. Alligevel vil Metas udbytteudbytte forblive under 1%, selv hvis aktiekursen ikke stiger over de næste fire år, hvilket er langt under det udbytte, de fleste indkomstfokuserede investorer søger.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Meta Platforms Inc Class A504,16 USD0,01Rating

Om forfatteren

David Harrell  David Harrell is the editor of ClearFuture.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser