Tesla indtjening: Forventet langsommere vækst i 2024

Morningstar sænker skønnet for Teslas aktieværdi på grund af strategisk skift til produktion af sportsbrugskøretøjer.

Seth Goldstein, CFA 26/01/2024
Facebook Twitter LinkedIn

 

Morningstar Metrics for Tesla

 

Vores mening om Tesla's indtjening

Vores hovedkonklusion fra Teslas TSLA indtjeningsopkald var firmaets strategiske skift til udvikling og optrapning af den nye overkommelige sportsbrugskøretøj, samtidig med at der fokuseres på at skære omkostninger for de eksisterende køretøjer. Dette markerer en ændring fra 2023-strategien, som var at sænke priserne for at generere stærk vækst i volumen. Vi har opdateret vores prognose med lavere vækst i nærtstående leverancer og lavere nærtstående bruttofortjenestemargener for biler. Som et resultat reducerer vi vores estimat af rimelig værdi på Tesla-aktien til $200 pr. aktie fra $210. Vi opretholder vores vurdering af smal moat.

Teslas aktier faldt med 6% i eftermarkedshandlen. Vi mener, at markedet reagerede negativt på ledelsens udsigt til, at Tesla vil gå ind i en periode med lavere vækst i 2024. Til de nuværende priser betragter vi aktierne som retfærdigt værdisatte, med Teslas aktier, der handles lidt under vores opdaterede skøn over rimelig værdi, men i 3-stjernet territorium. Derfor anbefaler vi, at investorer venter på, at aktien tilbyder en solid sikkerhedsmargin, før de overvejer et indgangspunkt.

Tesla leverancer forventes at aftage

Dette strategiske skift vil skabe forskellige nær- og langsigtede dynamikker for virksomhedens vækst i leverancer. På kort sigt forventer vi, at leverancerne vil vokse med kun 10% og 6% i henholdsvis 2024 og 2025. Dette er langt under den årlige vækst på over 50%, som Tesla har genereret i det seneste årti. Dog, når virksomheden lancerer sit overkommelige køretøj ved udgangen af 2025, forventer vi, at Tesla vil genoptage tocifret vækst i leverancer i 2026. Når det overkommelige køretøj overhaler Model 3/Y-platformen i leverancer, forudser vi, at Tesla vil levere lidt over 5 millioner køretøjer inden 2030.

Vi forventer også forskellige nær- og langsigtede overskudsgrænser. Mens Tesla udvikler sit overkommelige køretøj og øger produktionen af Cybertruck, forventer vi, at virksomheden vil opleve en periode med lavere bruttofortjenestemargener på biler, i tråd med de 19%, der blev genereret i 2023. På lang sigt fortsætter vi med at forudsige en marginudvidelse, da Tesla begynder at sælge sine overkommelige køretøjer og drager fordel af sine initiativer til omkostningsreduktion.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Tesla Inc251,35 USD5,08Rating

Om forfatteren

Seth Goldstein, CFA  er aktieanalytiker for Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser