Novo Nordisk stiger efter bedre end forventet Q3 indtjening og omsætning

Medicinalgiganten Novo Nordisks regnskab var tilfredsstillende for markedet og tallene lå desuden lige over, hvad analytikerne havde forventet.

Johanna Englundh 03/11/2023
Facebook Twitter LinkedIn

novo

Torsdag morgen offentliggjorde den danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk en delårsrapport for tredje kvartal, som var på linje med de foreløbige tal. Omsætningen steg med 28,9 % til 58.731 millioner kroner, og væksten var på 38 % i fast valuta.

Heraf udgjorde salget af fedmemedicinen Wegovy 9,6 milliarder efter en stigning i salget på 734% i forhold til året før. Salgstallet var også 25 % højere end analytikernes forventninger ifølge Marketwires konsensus, skriver nyhedsbureauet Direkt.

Driftsresultatet var på 26.913 millioner kroner med en driftsmargin på 45,8 %. Driftsresultatet steg med 47 % i faste valutakurser.

Forud for regnskabet havde Novo Nordisk meldt ud om en forbedring i omsætning og driftsresultat på henholdsvis 38 og 47 procent i faste valutakurser. Resultatet viser, at dette var helt i tråd med den foreløbige rapport.

I forbindelse med offentliggørelsen af de foreløbige tal hævede virksomheden også sine forventninger til hele året. Salg og driftsresultat i konstante valutaer forventes nu at vokse med henholdsvis 32-38% og 40-46%, sammenlignet med de tidligere 27-33% og 31-37%.

Aktien steg samlet lidt over 3% kl. torsdag.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Novo Nordisk A/S Class B923,60 DKK2,25Rating

Om forfatteren

Johanna Englundh  is an editor for Morningstar in Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser