Vinder Netflix sine kampe?

Vi hæver vores fair value-estimat på Netflix-aktier til $350 fra $330, men vi mener, at stigningen på 12% som reaktion på indtjeningsrapporten var en smule overdreven.

Matthew Dolgin 24/10/2023
Facebook Twitter LinkedIn

Netflix icon

Vigtige Morningstar målinger for Netflix [NFLX]

• Fair Value Estimate: $350.00

• Morningstar Rating: 3 stjerner

• Morningstar Economic Moat Rating: Smal

• Morningstar Uncertainty Rating: Meget Høj

Vores vurdering af Netflix' indtjening

Et stort spring i antallet af abonnenter understregede Netflix' meget stærke tredje kvartal. Marginer, pengestrøm og andre underliggende tendenser var lige så vigtige for at understøtte den solide styrke, vi ser i Netflix' forretning. Netflix forventer et lige så stærkt fjerde kvartal, og vi ser flere grunde til yderligere optimisme.

Vi hæver vores fair value-estimat på Netflix-aktien til $350 fra $330, men vi mener, at stigningen på 12 % som reaktion på indtjeningsrapporten var en smule overdreven. Vi forventer, at abonnentvæksten vil aftage, og en eventuel afslutning på skuespillernes strejke vil sandsynligvis resultere i en stor stigning i pengestrømmen til indhold i 2024.

Den samlede omsætning var oppe med 8 % år over år på grund af stærk abonnentvækst, herunder 8,8 millioner netto tilføjelser i kvartalet, hvilket er det bedste resultat siden andet kvartal i 2020, midt under pandemirelaterede nedlukninger. Gennemsnitsomsætningen pr. medlem, eller ARM (ikke at forveksle med den britisk-baserede chipproducent, der for nylig blev noteret på Nasdaq), var flad eller nede i hver af Netflix' fire regioner, bortset fra Latinamerika, hvilket ledelsen tilskrev introduktionen af den lavere omkostningsannoncetier, manglen på generelle prisstigninger i de seneste 18 måneder, og en ændring i planblandingen.

Netflix' annonceindtægter forventes at vokse

Vi ser en positiv udvikling i ARM (Average Revenue per Member) i de kommende år, da Netflix har annonceret prisstigninger i flere større markeder, herunder på de basiske og premium abonnementer i USA. Vi forventer også, at annonceindtægter vil bidrage mere til omsætningen. Netflix rapporterede, at 30 % af nye tilmeldinger var på annonceniveauet i lande, der tilbyder denne mulighed i løbet af kvartalet, men firmaet er stadig ved at opbygge sin annonceinfrastruktur, herunder målretning og målekapaciteter, hvilket på sigt bør drive meget højere annonceindtægter pr. annonceniveauabonnent.

Firmaets driftsmargin fortsætter med at stige – til 22 % i dette kvartal og forventes at ligge i området 22 %-23 % i 2024 – og vi mener, at indtægtsdriverne giver driftsgearing. Vi forventer dog, at yderligere opbygning af annoncekapaciteterne vil medføre højere omkostninger, ligesom en løsning på forfatternes strejke og til sidst skuespillernes strejke vil gøre.

Vi forventer også, at tempoet i abonnentvæksten vil aftage betydeligt, selvom medvinden kan fortsætte ind i næste år. Vi mener, at passwordkontrollen og det billigere annoncefinansierede abonnement har åbnet muligheder for prisfølsomme abonnenter, der allerede brugte Netflix uden at betale. Når betalingsmuligheder for deling introduceres på alle konti i løbet af det næste år eller deromkring, forventer vi, at medvinden for nye abonnenter vil aftage. Imens var abonnentvæksten bredt baseret på tværs af geografier, og Netflix forventer en tilsvarende stærk fjerde kvartal for nye abonnenttilføjelser.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Netflix Inc556,91 USD0,32Rating

Om forfatteren

Matthew Dolgin  er Equity Analyst hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser