Ørsted er denne uges Earth Day-aktie

VIDEO: Ørsted afsøger nye markeder for at holde væksten i gang 

James Gard 22/04/2022
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

I denne uge er fokus på Earth Day derfor sætter vi i vores seneste aktievideo fokus på bæredygtige virksomheder. Skandinavien er en region med et stort antal bæredygtige virksomheder, hvoraf mange er beliggende i Sverige og Danmark. Vi kan nævne svenske Vattenfall, den danske vindkraftproducent Vestas eller endda det københavnske elbilsdelerfirma GreenMobility. Men i dag skal vi tale om Ørsted, Danmarks største energiselskab og verdens dominerende leverandør af offshorevindkraft. Virksomheden opfører og driver også vindmølleparker på land, solcelleparker og brintanlæg.

Ørsted-aktien havde et fantastisk løb i 2020, da ESG-selskaber blev opvurderet af investorerne, men siden da har de haft svært ved at opretholde momentum. Vores energianalytiker Tancrede Fulop siger, at dette gør aktierne betydeligt undervurderede, især i betragtning af udsigterne for havvindkraft i dette årti. Morningstar forventer, at markedet for havvindkraft vil være otte gange større i 2030 end i 2020.

Ørsted har en stærk knowhow i denne sektor og har udnyttet fordelene ved at være først på markedet til at opbygge en dominerende markedsandel. Men havvindmøller er ved at nå mætningspunktet i Europa, især fordi støtten er ved at falde, så Ørsted fokuserer på vind- og solenergi på land samt på nye markeder. USA er et vigtigt marked for selskabet, ligesom Storbritannien, Tyskland og naturligvis Danmark.

Hvad er risiciene fremadrettet? De fossile brændstoffers og kerneenergiens genopblussen siden starten af krigen i Ukraine kan betyde, at det er sværere at opretholde væksten i vedvarende energi. Højere inflation og renter vil sandsynligvis øge omkostningerne og reducere afkastet af projekterne.

For Morningstar er jeg James Gard.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

James Gard  is content editor for Morningstar.co.uk

 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser