3 halvleder-producenter, der er et kig værd.

Disse tre investeringer vil vækste af den globale efterspørgsel, og to af dem er undervurderede.

07/03/2022
Facebook Twitter LinkedIn

halvledere

Den hidtil usete efterspørgsel har skabt en akut mangel på chipproduktion, skader sektoren og forskellige industrier, der er afhængige af en stabil chipforsyning for at kunne øge deres indtægt. Som følge heraf forsøger chipleverandører at øge produktionen. Halvledersalget forventes at vokse fra $553 milliarder i 2021 til $600 milliarder i 2022, svarende til en stigning på 9%. 

 

Følgende førende chipproducenter er godt positioneret til at drage fordel af det aftagende pres fra forsyningskæden, en robust global efterspørgsel og en forbedret priskraft, der øger rentabiliteten

Intel (INTC)

Nuværende udbytte: 2,69 %

Fremtidig P/E: 14,29

Pris: $57,68

Morningstar Fair Value Estimat: $65

Værdi: 12% rabat

Moat: Wide

Moat Trend: Negativ

Morningstar Rating: 4 stjerner

Data pr. 03.03.2022

Intel er verdens største chipproducent og designer. De fremstiller mikroprocessorer til det globale marked for pc'er og datacentre. Intels serverprocessorforretning har draget stor fordel af den globale overgang til skyen. Virksomheden har også ekspanderet til nye markeder som f.eks. "Internet of Things", kunstig intelligens og bilindustrien.

"De datacentre, der bruges til at lette de oplysninger, der lagres, analyseres og tilgås af forskellige front-end enheder, drives for det meste med Intel serverchips", står der i en aktierapport fra Morningstar, der påpeger, at firmaet også nyder godt af den stigende integration af enheder, da "Intel stræber efter at levere den mest kraftfulde og energieffektive siliciumløsning til ethvert produkt, der er 'smart og forbundet'".

Chipproducenten gjorde et stort fremstød i bilindustrien med sit opkøb af Mobileye for 15,3 mia. dollars i 2017. Morningstar anslår, at Mobileyes omsætning i 2021 vil være på omkring 1,4 mia. dollars, hvilket er en stigning fra knap 500 mio. dollars i 2017.

 

Intels Wide Moat er understøttet af sine overlegne omkostningsfordele, der realiseres i forbindelse med design og fremstilling af sine banebrydende mikroprocessorer og immaterielle aktiver. Mens rivalerne TSMC og AMD er blevet stærkere, er "Intels fremstillingsfordel i forhold til stort set alle andre chipdesignere og -producenter stadig intakt og holdbar", forsikrer Morningstar-sektorstrateg Abhinav Davuluri om, som sætter aktiens fair value til 65 dollar.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., Ltd. ADR (TSMC)

Nuværende udbytte: 1,57 %

Fremtidige P/E: 23,87

Pris: $ 127,50

Estimat for fair value: $179

Værdi: 28% rabat

Moat: Wide

Moat Trend: Stabil

Morningstar Rating: 5 stjerner

Data pr. 03.03.2022.

Den globale chip-titan Taiwan Semiconductor har mere end 58 % af markedet for procesteknologi (knudepunkter, der anvendes sammen med chips som f.eks. CPU'er). Virksomhedens banebrydende procesteknologier har tiltrukket højt profilerede kunder som Apple, AMD og Nvidia.

Selv om konkurrencen intensiveres, er de fleste nye aktører begrænset til fremstilling a lavpris-producenter på grund af de høje omkostningsbarrierer og den tekniske knowhow, der er forbundet med den avancerede teknologi. For at forlænge det overskydende afkast fokuserer TSMC i første omgang på logikprodukter, der anvendes i CPU'er og mobilchips, og derefter på mere omkostningsbevidste applikationer, står det i rapporten.

"Virksomhedens strategi er vellykket, hvilket illustreres i det faktum, at de er en af de to støberier, der stadig er i besiddelse af førende knudepunkter, når snesevis af jævnaldrende virksomheder halter bagefter", siger Phelix Lee, aktieanalytiker hos Morningstar, som for nylig hævede aktiens skøn over for fair value til 179 USD pr. ADR, hvilket skyldes stigninger i den femårige årlige vækst i omsætningen til 16,5 % fra 14,3 %.

Lee ser frygten for aftagende smartphone- og pc-leverancer som et mindre problem, der mere end opvejes af "en stærkere pipeline af high-performance computing (HPC), efterspørgsel og stigende sikkerhed fra autonom kørsel derefter."

TSMC's Wide Moat, eller bæredygtig konkurrencefordel, er bygget på deres omkostningsfordel og immaterielle aktiver, som realiseres fra deres førende position inden for procesteknologi, eller nodes.

 

Nvidia (NVDA)

Nuværende udbytte: 0,07 %

Fremtidig P/E: 44,25

Pris: $227,72

Estimat for fair value: $ 194

Værdi: Rimelig værdisat

Moat: Wide

Moat Trend: Positiv

Morningstar Rating: 3 stjerner

Data pr. 27.01.2022.

Halvledergiganten Nvidia fremstiller chips, der anvendes i en række forskellige markeder, herunder high-end pc'er til spil, datacentre og infotainmentsystemer til biler. På det seneste har selskabet intensiveret fokus på kunstig intelligens og autonom kørsel, som udnytter de high-performance muligheder der er i selskabets grafikprocessorenheder.

Mens størstedelen af Nvidias salg stammer fra spil, har selskabets stigende tilstedeværelse i datacentre med GPU'er, der anvendes til deep learning, været med til at sætte skub i datacentersegmentet. "Nvidia har en first-mover-advantage inden for chipløsninger til AI og autonome køretøjer, selv om deres forspring måske ikke varer ved, hvis der opstår overlegne alternativer (andre former for acceleration til AI eller andre selvkørende platforme)", står der i en aktierapport fra Morningstar.

Købet af Mellanox Technologies for 6,9 mia. dollar og det forestående opkøb af ARM for 40 mia. dollar har potentiale til at diversificere Nvidias eksponering på forskellige markedet betydeligt. Som følge heraf kan Nvidia "inden længe få over halvdelen af indtægterne fra datacentersegmentet, hvilket kan bidrage til at afbøde noget af den volatilitet, som Nvidia har været udsat for i sit salg af spil og kryptovaluta-minedriftsrelaterede produkter i de seneste par år", siger Davuluri, der for nylig sænkede aktiens skøn over dagsværdien til 194 USD fra 200 USD, hvilket skyldes den amerikanske Federal Trade Commissions indsigelse mod ARM-opkøbet.

Nvidias fremtidsudsigter vil dog ikke blive meget hæmmet, hvis ARM-aftalen falder igennem, forsikrer Davuluri. "Nvidias GPU-dominans inden for spil og datacentre er fortsat uovertruffen, og selskabet kan nemt licensere ARM-designs til sine fremtidige server-CPU-ambitioner uden at skulle overtage ARM", tilføjer han.

 

Artiklen er oversat fra engelsk og blev oprindeligt offentliggjort 27.01.2022 på morningstar.com.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser