Vi oplever i øjeblikket af og til problemer med registrering af brugere. Vi sætter pris på din tålmodighed, mens vi undersøger sagen.

Danmark er gennemsnitlig i investorvenlighed

De nordiske lande får en høj score i den nye Morningstar ranking der handler om hvor stærkt et incitament der er til at spare op til fremtiden på tværs af 26 lande. Siden den sidste undersøgelse, har mange lande taget store skridt i retningen af at motivere almindelige mennesker til at investere mere.

Nordic Info Team 06/05/2020
Facebook Twitter LinkedIn

I 2009 blev Morningstar Global Investor Experience (GIE) undersøgelse lanceret for at skabe en dialog om globalt at få den bedre praksis for investeringsforeninger fra opsparenes perspektiv.

Denne gang er undersøgelsen delt op i fire kapitler, hvor andet kapitel omhandler om reguleringer og beskatning.

Sammenlignet med den sidste GIE-undersøgelse, er indførelsen af MiFID II den vigtigste lovgivningsmæssige forbedring for Europa, hvilket får alle de europæiske lande til at hæve deres score til gennemsnitlig eller bedre. Fire markeder der tidligere har præsteret dårligt – Australien, Canada, New Zealand og USA – fortsætter med at score dårligt i forhold til Europa. Kina og Japan blev nedjusteret.

 

Norden klare sig godt

De nordiske lande har tydeligt forbedret sig. Sverige er nu iblandt top-3 takket være stærke obligatoriske opsparingsprogrammer samt begrænset beskatning af kapitalgevinst. Både Finland og Norge ligger over gennemsnittet, mens Danmark forbliver i den største gruppe af lande, som er rangeret ”Gennemsnitligt”.

GIE-rapportens andet kapitel er 95 sider, hvor hvert lands beskatning og regulering er beskrevet på 2-3 sider. Den beskriver også metoden og scoringen, plus at den giver en general indsigt i de regulative strukturer på tværs af verden, samt udviklingen siden den sidste GIE-undersøgelse i 2017.

Læs den nye GIE skatte- og reguleringsundersøgelse

Download hele rapporten

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Nordic Info Team  - a collaboration to translate and publish Morningstar analysis in Denmark, Finland, Norway and Sweden.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings