De nominerede til Morningstar Fund Awards 2019

Hvert år overrækker Morningstar en pris til de fonde som har klaret sig bedst. De nominerede til Morningstar Fund Awards 2019 er netop offentliggjort.

Thomas Furuseth 25/02/2019
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar Fund Awards er en prisoverrækkelse, der har til hensigt at anerkende gode historiske resultater. Fondene skal være tilgængelige for den private investor i Danmark, men der stilles hverken krav til fondenes tilgængelighed i resten af verden eller deres popularitet i danskernes porteføljer. Hvis man som investor får øjnene op for en alternativ investering, bør man derfor sørge for, at fonden passer ind i porteføljens investeringsstrategi da historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast.

Vinderne af Morningstars Fund Awards 2019 offentliggøres 5. marts, men i mellemtiden kan vi se nærmere på de nominerede i Danmark. Der ses ofte gengangere i vores årlige prisoverrækkelser - og 2019 er ikke nogen undtagelse.

Sådan vælges de bedste

Morningstar rangerer først alle fondene kvantitativt. Derefter vurderer vores analytikere fondene kvalitativt, blandt andet på parametre som: Muligheden for investering i fonden gennem en dansk bank eller børsmægler og forvalterens levering af information til Morningstar, således at rangeringen er repræsentativ.

Prisens hensigt er at anerkende stærke resultater i det forgangne år, men fordi vi ikke ønsker at anerkende «held», så tages hensyn til afkast og risiko i de sidste 5 år. I den kvantitative del lægges der særligt vægt på risiko. Dette bevirker at der korrigeres for gode resultater som er opnået på grund af forvalterens større risiko. Det er en generel tendens at gengangerne i Morningstars Fund Awards har fokus på lavere risiko.

Listen herunder er sorteret alfabetisk:

Nominerede 1

Nominerede 2

Vi vender tilbage med flere kommentarer om vinderne efter Morningstar har uddelt priserne den 5. marts.

Har du en rolle hos en kapitalforvalter, bank eller rådgivningsselskab og ønsker at deltage ved prisuddelingen? Tag kontakt til Thomas.Furuseth@morningstar.com

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser