Apple: Vi øger fair value men er bekymrede for væksten i 2019

Vi opjusterer fair value til 145 USD efter Apples flotte kvartalsregnskab med pæn vækst på flere af forretningsbenene. Vores forventninger til væksten i 2019 er dog betydeligt lavere end konsensus. 

Brian Colello, CPA 09/08/2017
Facebook Twitter LinkedIn

Apple AAPL|USD

Fair Value Estimat: 145.00 USD (Før 138.00 USD)

Usikkerhed: Høj

Morningstar Rating: 3

Aktuel Kurs: 159.33 USD

P/FV: 1.10

Economic Moat: Narrow

Alle estimater, kurser og vurderinger er pr. 2. august 2017 af Brian Colello, CPA, Morningstar Equity Research.

I sidste uges regnskab fra Apple for regnskabsårets tredje kvartal kunne man se en stærk indtjening med nævneværdig styrke i salget af iPads og serviceomsætningen, mens salget af nye iPhones (iPhone 7 og 7 Plus) blev holdt på et pænt niveau gennem den sædvanligvis afdæmpede sommersæson, før en ny iPhone lanceres i efteråret. Selskabet gav også sine forventninger til det kommende kvartal, der kan have fået nogle investorer med bekymringer over produktionsforsinkelser for Apples kommende ultra-premium iPhone (som vi kalder iPhone X) til at ånde lettet op. Alt i alt øger vi vores fair value estimat med ca. 5 pct. til $ 145 fra $ 138, drevet af bedre forventninger til prisningen af iPhones og bruttomarginerne, mens vi fastholder vores narrow moat vurdering af Apple. 

Ser vi på Apple på længere sigt, er vi kun forsigtigt optimistiske for iPhone X. Vi mener der er en god sandsynlighed for, at Apple kan kræve endnu højere priser på kort sigt, men vi sætter spørgsmålstegn ved, hvorvidt iPhone X vil kannibalisere de traditionelle high-end iPhones (iPhone 7'erne), forlængede udskiftningscyklusser herefter (da iPhone X kunderne ikke nødvendigvis vil opgradere på årlig basis) og hvorvidt introduktionen af iPhone X betyder at Apple kan skabe en fast linje af telefoner over $ 999 eller om denne ultra-premium lancering blot er en engangspost (i værste fald) eller vil forekomme uregelmæssigt.

Apples omsætning i kvartalet var $ 45,4 mia., oppe med 7 pct. sammenlignet med perioden sidste år og tæt på den øvre bar af selskabets forventninger mellem $ 43,5 mia. og 45,5 mia. Apple solgte 41 mio. iPhones i kvartalet, hvilket var 2 pct. mere end kvartalet sidste år, mens mange emerging markets så 25 pct. vækst eller derover. Apple kunne notere, at salget af de dyre iPhone 7 og 7 Plus var mere end 10 pct. over salget af 6s og 6s Plus for et år siden. 

Serviceomsætningen på $ 7,3 mia. var også ret stærk, oppe med 22 pct. over året, da Apple indkasserer på sit App Store salg i takt med at iOS-brugerne fortsætter med at engagere sig i sine mobiler. Antallet af solgte iPads var et lyspunkt oppe med 15 pct. over året, da selskabet især havde succes med at sælge til uddannelsesmarkedet, såvel som Kina og Japan, hvor selskabet noterede at halvdelen af iPad-køberne i disse regioner var førstegangskunder. Apples lancering af en $ 329 iPad kan give anledning til opgraderinger fra tidligere iPads på kort sigt. Omsætningen fra andre produkter steg også 23 pct. over året, da Watch-salget steg 50 pct. relativt til samme kvartal sidste år, mens selskabet fortsat ser en sund efterspørgsel efter de nyeste Airpods.

 

For det kommende september-kvartal forventer Apple en omsætning på $ 49 mia. til $ 52 mia., som repræsenterer en vækst over året på 5-11 pct. Vi formoder at Apples forventninger til fjerde kvartal ikke antyder et voldsomt bidrag til omsætningen fra iPhone X, da salget af disse enheder kan blive begrænset af knappe ressourcer, produktionsforsinkelser eller begge dele.

Knappe ressourcer i forbindelse med OLED skærme og 3D-sensorer vil sandsynligvis begrænse udbuddet af iPhone X i regnskabsåret 2018, hvilket til dels kan berettige den høje pris. I takt med at udbuddet af disse komponenter uundgåeligt må øges, mistænker vi at de vil blive rullet ud til de traditionelle high-end iPhones (såsom iPhone 8 til lancering i efteråret 2018), frem for at de forbeholdes en ultra-eksklusiv anden generation af iPhone X.

På lang sigt ser vi flere faldgruber ved introduktionen af en iPhone X over $ 999. For det første er truslen om kannibalisering af de kommende traditionelle iPhone 7 og 7 Plus, hvor enhver begejstring for iPhone X kan give svagere salgstal for iPhone 7-serien. For det andet er vi bekymrede for udskiftningscyklussen efter regnskabsåret 2018, da lanceringen af iPhone 6 i regnskabsåret 2015 blev efterfulgt af et lavere salg af iPhone 6'erne i 2016, og denne effekt sidder stadig friskt i hukommelsen. Det kan betyde, at Apple får svært ved at præstere i regnskabsåret 2019 relativt til året før. Samtidig kan de kunder, som regelmæssigt køber de seneste og bedste iPhones hvert år potentielt sætte deres opgraderinger på pause i et år eller længere efter at have købt iPhone X. 

For det tredje undrer vi os over, om lanceringen af en $ 999 iPhone X vil lede til en årlig introduktion af en splinterny linje af ultra-premium telefoner, der prissættes et pænt stykke over high-end Android konkurrenterne, eller om X er en speciel engangslancering eller måske et sted i midten, hvor en eksklusiv iPhone lanceres hvert andet år eller sjældnere. På nuværende tidspunkt har vi ikke indregnet løbende lanceringer af $ 999 iPhones udover regnskabsåret 2018 (som fx en anden-generation af iPhone X i 2019), da vi ikke har nogen sigtbarhed i dette regi. 

Baseret på disse faktorer forventer vi på nuværende tidspunkt en omsætning i 2019, der er et pænt stykke under konsensus. Efter en forventet vækst på 11 pct. i 2018, forventer vi en nedgang i omsætningen på 5 pct. i 2019, der kan sammenlignes med mønstret i Apples oomsætningsvækst i regnskabsåret 2015/2016 med lanceringen af iPhone 6s

 

Apple valutation analysis

 

---

©2017 Morningstar. All rights reserved. The information, data, analyses, and opinions contained herein (1) are proprietary to Morningstar, Inc. and its affiliates (collectively, “Morningstar”), (2) may not be copied or redis­tributed, (3) do not constitute investment advice offered by Morningstar (4) are provided solely for informational purposes and therefore are not an offer to buy or sell a security, and (5) are not warranted to be accurate, complete, or timely. Certain information may be self-reported by the investment vehicle and not subject to independent verification. Morningstar shall not be responsible for any trading decisions, damages, or other losses resulting from, or related to, this information, data, analyses or opinions or their use. Past performance is no guarantee of future results.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser