Netflix-aktiens vilde liv: Kæmpe stigning forgylder dem der holdt ud

Facebook Twitter LinkedIn

Aktiekurven over de sidste 15 års handel med Netflix-aktien minder mest af alt om en lige lovligt dramatisk og spændende film eller serie, og det har krævet en god portion mod og is i maven at være langsigtet investor.  

Men rejsen har lønnet sig for de modige, der holdt ud hele vejen igennem dramaet. For Netflixaktien har i årevis været en ørkenvandring af de helt store. 

Først skete der fra børsdåben den 23. maj 2002 nærmest ingenting i otte år. Som et filmisk drama, der bruger den fornødne tid til at sætte scenen med præsentation og uddybning. Dengang var Netflix mest af alt et postrordefirma med DVD'er på hylderne.

Så fik aktien pludseligt vinger og fløj afsted, da kunder pludseligt forlod DVD'erne og indfandt sig i online-butikken, hvilket fik aktien til at stige stødt gennem 2010 og starten af 2011. Og så kom der endelig gang i Netflix-dramaet. 

Så styrtede aktien på en enkelt handelsdag med hele 35 pct., da Netflix i oktober 2011 fortalte markedet, at 800.000 abonnenter var forsvundet ud af butikken på et enkelt kvartal. Og samlet faldt aktien hele 80 pct. fra juli til november 2011. Point of no return var indtruffet. Nu blev vandene delt.

Læs mere HER:

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser